Dtk Eş Başkanı Türk'ten Barzani'nin Diyarbakır'a Gelişi Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dtk Eş Başkanı Türk'ten Barzani'nin Diyarbakır'a Gelişi Açıklaması

Dtk Eş Başkanı Türk\'ten Barzani\'nin Diyarbakır\'a Gelişi Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyarette yer alacak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin gelişiyle ilgili açıklamada bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Barzani'nin Başbakan...

12.11.2013 14:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyarette yer alacak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin gelişiyle ilgili açıklamada bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Barzani'nin Başbakan Erdoğan ile birlikte gelmesinin tartışmalara yol açacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Kamışlı kavşak açılışına katılan DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, gazetecilerin 16-17 Kasım tarihleri arasında Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyareti ve ziyarette yer alan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani'nin gelişleriyle ilgili sorularını yanıtladı. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Mesud Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ın davetiyle gelmesinin Kürtler içerisinde tartışmalar neden olacağını belirtti. Barzani'nin Diyarbakır'a geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ziyaret etmesini beklediklerini kaydeden Türk, "Sayın Barzani Kürtlerin değer verdiği bir şahsiyet Kürdistan Federal Devleti'nde başkanı bütün Kürtlerin gözü Sayın Barzani'de olacak. Sayın Barzani'yi biz daha önce de Nevruz'a davet ettik. Sayın Barzani Diyarbakır gibi önemli bir kente geldiğinde, aslında Diyarbakır'ı ziyaret etmesi gerekir her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanını ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir. Bizim beklentimiz buydu ama tabi imkanlar olmadı Sayın Barzani Nevruz'a gelmedi. Bugüne kadar Kürtler için çok önemli olan bir Diyarbakır şehrini, merkezini ve Belediye Başkanını ziyaret etme fırsatı olmadı. Tahmin ediyorum bu biraz büyük tartışmalara neden olur. Yani Sayın Başbakanın daveti üzerine gelmiş olması Kürtler arasında bir tartışmaya neden olur. Bizim amacımız Sayın Barzani'yi tartışmak değil, tartışılmasını da istemiyoruz. Tabi ki birileri bunu önümüzdeki seçimler için bu şekilde davranmış olabilir, Diyarbakır'a davet etmiş olabilir, bu ihtimali de tabi ki halk tartışıyor" dedi.

"ZİYARETİN ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SUNMASINI BEKLİYORUZ"

Türk, Barzani'nin Diyarbakır'a yapacağı ziyaretin çözüm sürecine katkı sunmasını beklediklerini ifade ederek, kendileriyle bir görüşmenin olup olmayacağı konusunda bir kararın alınmış olmadığını dile getirdi. Türk, "Sayın Barzani, bizi veya belediyeyi ziyaret edeceğine dair bir bilgi ulaşmadı. Tabi ki Sayın Barzani'nin bu konuda eğer bir talebi varsa. Biz de Kürdistan'a Amed'e, Diyarbakır'a hoş geldiniz deriz. Bundan da mutluluk duyarız. Tabiki umut ediyoruz ki bu ziyaretlerin çözüm sürecine katkı sunması, barışçıl bir sürecin gelişmesi için burada bir aktör olarak rolünü oynamasıdır. Umut ediyoruz ve inanmak istiyoruz ki çözüm sürecine katkı sunacak bir geliş olur" diye konuştu.

"YEREL SEÇİMDE ADAY OLACAK BAZI İSİMLER ÜZERİNE TARTIŞIYORUZ"

Gazetecilerin, yerel seçimlerle ilgili sorusuna yanıt vererek, kendisinin Mardin Büşükşehir adayı olacağını konusunda taleplerin olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim sorusuna parti ve komisyonun çalışmalarının sürdüğünü belirten Ahmet Türk, "Biz meseleyi çok geniş bir perspektifte ele alıyoruz. Birçok sivil toplum kuruluşlarından tutun dostlarımıza kadar görüşlerini almaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, komisyonumuz halkın beklentilerine yanıt verecek bir arayış içinde olur. Şu anda isimlendirme noktasında değiliz ama tabi ki bazı insanların isimleri tartışılıyor. Bunu da saygıyla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dtk Eş Başkanı Türk'ten Barzani'nin Diyarbakır'a Gelişi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement