DYP'li 4 Belediye Başkanı İstifa Etti - Son Dakika
Politika

DYP'li 4 Belediye Başkanı İstifa Etti

DYP\'li 4 Belediye Başkanı İstifa Etti

Kahramanmaraş'ta DYP'li 4 Belde Belediye Başkanı, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın Cumhurbaşkanı Seçim Sürecindeki Tavrını Gerekçe Göstererek Partilerinden İstifa Etti.

30.04.2007 14:54

Kahramanmaraş'ta DYP'li 4 belde belediye başkanı, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanı seçim sürecindeki tavrını gerekçe göstererek partilerinden istifa etti.

Merkeze bağlı Karacasu Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu, Kale Belediye Başkanı Mehmet Nar, Kürtül Belediye Başkanı Mehmet Akgül, Yeşilyöre Belediye Başkanı Ahmet Nar ve 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını 1 oy farkla kaybeden Önsen Belediye Başkan Adayı Alaaddin Devlet Ülger, basın toplantısı düzenleyerek, DYP'den istifa ettiklerini açıkladı. Belediye başkanları adına açıklama yapan Karacasu Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu, istifalarına Genel Başkan Mehmet Ağar'ın seçim sürecindeki

tavrını gerekçe gösterdi.

Ülkenin içinde bulunduğu hassas bir dönemde, gerek yurt içi gerekse yurt dışında ülkemize imaj kaybettirecek bir davranışı tasvip etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Topçuoğlu, "İnsanların fikirleri ne olursa olsun, demokratik kural içerisinde mücadele edilmesi gerektiği inancındayız. Bir damla suda fırtına koparmaya zemin hazırlamak ve koparmak kimseye fayda sağlamayacaktır. Vicdanımızla karar vererek sağduyulu davranmak zorundayız. Halkımızın da bu konudaki hassasiyetlerini göz önünde

bulundurarak, DYP Genel Başkanı'nın cumhurbaşkanı seçim sürecindeki tavrını dikkate alarak, DYP'den istifa ediyoruz" dedi.

Bu arada, DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Evliya, belediye başkanlarını istifadan vazgeçirmek için basın toplantısının düzenlendiği Karacasu Belediyesi'ne geldi. Belediye başkanları, Evliya'ya, istifadan vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

(ACB-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DYP'li 4 Belediye Başkanı İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement