Gül'den Okul Arkadaşına Ziyaret - Son Dakika
Politika

Gül'den Okul Arkadaşına Ziyaret

Gül\'den Okul Arkadaşına Ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin üzerlerine düşen görevi yapmamasının büyük bir kamu israfı olacağını belirtti.

06.09.2013 17:18

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin üzerlerine düşen görevi yapmamasının büyük bir kamu israfı olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, okul arkadaşı olan Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu'yu ziyaret etti. Mühendislik Fakültesi ek hizmet binasının temelini de atan Gül, rektörlük binası girişindeki bahçeye fidan dikti.

Rektörlük makamında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Buraya uğramak programımızın bir parçasıdır. İl ziyaretlerimde üniversiteleri mutlaka ziyaret ediyorum. Türkiye'de birçok yeni üniversite kuruldu. Bu üniversiteler içinde en çok avantajı olan üniversite Yalova Üniversitesi'dir. Hem İstanbul'a yakın hem İstanbul'un içinde hem dışında. Bursa ve Kocaeli'ye yakın. Marmara'nın hem içinde hem dışındadır. Böyle büyük bir avantajı var. 'Bu üniversiteye en iyi hocaları getirelim, en iyi imkanları verelim' diye bir şey yok. Herkes buraya gelmek isteyecektir" dedi.

Türkiye'deki bütün üniversiteler arasında, 'Kim daha iyi olacak?' rekabeti olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Burayı, Türkiye içinde en iyilerle yarışan, Türkiye dışındaki üniversiteler ile yarışan bir üniversite yaparsak o zaman görevimizi yapmış oluruz. Üniversiteleri kamu kuruluşu gibi düşünürsek bu çok büyük bir kamu israfı olur. Nihayetinde üniversiteler kamu kaynağını kullanıyor. Üniversiteler için çok büyük bütçeler ayrılıyor. Türkiye'yi dolaşıyorum, şehirlerde en güzel kampüsler hep üniversite alanlarına ait. Bu demek ki büyük kamu kaynakları ayrılıyor. Bu üniversiteler ne kadar donanımlı genç yetiştirirse, öğrenciler sadece illerinde ve Türkiye'de değil, dünyanın her tarafında çalışabilecek kabiliyet, kapasite ve bilgi donanımı ile mezun olursa o zaman daha yukarılarda oluruz" diye konuştu.

Türkiye'deki üniversiteler arasında büyük bir yarış olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalova Üniversitesi'ni en üstlerde görmek isteriz. Bu gerçekleşmezse kendimizi de sorgulamamız gerekir. Ne ihtiyacınız varsa bunu da bilelim. Yalova'da herkes sizi destekliyor. Kısa sürede içinde herkesin öğrenci olarak girmeye yarıştığı, en üst sırada öğrencisi olan bir üniversite haline gelmeniz bizim sizden arzumuz, talebimizdir. Bunu da yapacağınıza inanıyoruz".

Rektör Eruslu ise kampüs alanı içindeki 201 dönümlük araziye 3 bin 991 fidan dikildiğini ve adının da Abdullah Gül Ormanı olacağını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gül'den Okul Arkadaşına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement