
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk büyükelçiliği binasının açılışını Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev ile birlikte yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, Yeşil Irmak kenarındaki bir parkta bulunan Atatürk Anıtı'nı ziyaret ederek, çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Buradan parkın karşısındaki Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği'ne yürüyerek geçen Gül'ü, Kazak öğrenciler alkışlarla karşıladı. Açılışta, Astana'daki yabancı misyon ve Kazakistan'da yaşayan bazı Türk vatandaşları da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, büyükelçiliğin bahçesinde, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağını göndere çekti. Gül, "Çok mutluyuz çünkü Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını yapıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, "Sovyet döneminde belki çok yakın temasımız olmuyordu ama kalpten bağlarımızı sıkıca koruduk. Bu ülkelerin bağımsızlığını kazanmalarını bekliyorduk" diye konuştu. Kazakistan'daki Türk Büyükelçiliğinin uzun süre eski başkent Almatı'da bulunduğunu anlatan Gül, "Astana'nın başkent olmasından sonra gönlüm buna razı olmuyordu. Bu binanın ileride yeni ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde projesi yapıldı ve bir Türk firması tarafından inşa edildi. Sevinçliyim çünkü buradaki büyükelçilerimiz artık güzel bir şekilde hizmet verecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Tüm büyükelçilik mensuplarımızın canla şevkle Türk-Kazak kardeşliğinin güçlenmesi için çalışacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.
Son Dakika › Politika › Gül Elçilik Binası Açılışında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.