Güroymak'ta Belediye Başkan Adayları Oylarını Kullandılar - Son Dakika
Politika

Güroymak'ta Belediye Başkan Adayları Oylarını Kullandılar

Güroymak\'ta Belediye Başkan Adayları Oylarını Kullandılar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin tekrarlandığı Bitlis'in Güroymak ilçesinde, AK Parti ve BDP'nin belediye başkan adayları oylarını kullandılar.

01.06.2014 13:28

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin tekrarlandığı Bitlis'in Güroymak ilçesinde, AK Parti ve BDP'nin belediye başkan adayları oylarını kullandılar.

AK Parti Güroymak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Mutlu, Nurtepe Mahallesi'ndeki 19 Mayıs İlköğretim Okulu'ndaki 1023 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Mutlu, seçimi kazandığı takdirde 5 yıl boyunca elinden geldiği kadar halkın hizmetine amade olacağını belirtti. Mutlu, "Her zaman bunu söylüyorum. Sadece bir bölgenin ve bir mahallenin adayı değilim. Bana oy veren vermeyen herkesin adayıyım. Seçimi kazandığım takdirde, bu 5 yıl boyunca elimden geldiği kadar eskisi gibi halkımın hizmetine amadeyiz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz. Temennim odur ki beni görmeyen yeni nesil, benim hizmetlerimi görecek ve beni rahmetle anacak" dedi.

Şirintepe Mahallesi'ndeki Güroymak Yatılı Ortaokulu'ndaki 1033 numaralı sandıkta oyunu kullanan BDP'nin adayı Mehmet Emin Özkan ise, birtakım organizeli hilelerle 30 Mart seçimlerinin iptal edildiğini öne sürerek, iki seçim üst üste geçirdiklerini bildirdi. 30 Mart'taki seçimlerin iptal edilmesinden sonra, yeni seçimin 1 Haziran'da yapılmasının kararlaştırıldığını anımsatan Özkan, "Sabah saat 06.00'dan bu yana sandıkları geziyoruz. Toplam 44 sandık var. Ancak bu sandıklarımızın hiçbirinde sıkıntıların olmadığını gördük. Şu anda seçim çok sakin geçiyor. İnşallah sonuna kadar böyle geçeceğine inanıyorum. Sandıkları gezdiğimizde bazı münferit şeyler oldu. Ancak zamanında müdahale ettiğimiz için, şu anda her şey kontrolümüz altında. Vekillerimiz ve görevlilerimizle bütün sandıkları dolaşıyoruz. Sandıklarda herhangi bir sıkıntının olmamasını ve güzel bir seçim geçmesini umuyoruz. Sıkıntı yaşanmaması için sandıklarımızı gezmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Güroymak'ta Belediye Başkan Adayları Oylarını Kullandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement