HDP'li Tuncel, Milas'ta Seçim Ofisini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

HDP'li Tuncel, Milas'ta Seçim Ofisini Ziyaret Etti

HDP Genel Başkanı Sabahat Tuncel, partisinin Milas Belediye Başkan adayları Emin Aktaş ve Ayten Gümüşel'in seçim ofisini ziyaret etti.

27.02.2014 22:23  Güncelleme: 22:28

HDP Genel Başkanı Sabahat Tuncel, partisinin Milas Belediye Başkan adayları Emin Aktaş ve Ayten Gümüşel'in seçim ofisini ziyaret etti.

Tuncel, partisinin Milas Belediye "Eşbaşkan" adayları Aktaş ve Gümüşel'in seçim ofisinde yaptığı konuşmada, hesap veremeyenlerin hesap soramayacaklarını ifade etti.

" Türkiye'yi bu hale getirenlerden hesap sorma sırasıdır" diyen Tuncel, şöyle konuştu:

"Bu sadece yerel bir seçim değildir. Aynı zamanda Türkiye'deki siyasi tablo nedeniyle genel seçime, referanduma dönüşmüştür. Türkiye halkı sandık başına gittiğinde yeni bir karar verecek. Bozuk bir düzen mi istiyor, yoksa bunu yerle bir edip yerine demokratik, özgürlükçü, eşit bir sistem mi kuracaklar? Biz ikincisinden yanayız. Bozuk düzene çark olunmaz. Bugün AKP de CHP de cemaat de bu bozuk düzeni sürdürmek istiyor. Biz bunları yıkmaya geldik."

Tuncel, "İnsanlar artık savaş olmasın, insanlar ölmesin istiyor. Herkesin kafasında 'çözüm süreci ne olacak' diye bir kaygı var. HDP sandıktan çıkarsa barış için, çözüm için daha da güçlenmiş çıkacak. Bunun mücadelesini veriyoruz" ifadesini kullandı.

Daha sonra Bodrum'a giderek, Gümbet Mahallesi'nde partililere hitap eden Tuncel, krizlerin her zaman kötü olmadığın söyledi.

Tuncel, şöyle konuştu:

"Örgüt şarkılarımızı 30 Mart akşamına bırakıyoruz. 30 Mart akşamı diğer adaylar yanlarında mutlaka ambulans getirsin, çünkü sandıktan biz çıkacağız, HDP çıkacak. 30 Mart'ta her yerde halay çekeceğiz. Türkiye halklarına ülke nasıl yönetilirmiş göstereceğiz. 30 Mart'ta eğer HDP sandıktan çıkarsa barış, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini savunanlar çok güçlü çıkacak. Bir sonraki seçimlerde ana muhalefetiz, bir sonrakinde de iktidar."

-milas

HDP\'li Tuncel, Milas\'ta Seçim Ofisini Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Tuncel, Milas'ta Seçim Ofisini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement