'Hemşire Yetiştirilmesini CHP Engelliyor'a Tepki - Son Dakika
Politika

'Hemşire Yetiştirilmesini CHP Engelliyor'a Tepki

\'Hemşire Yetiştirilmesini CHP Engelliyor\'a Tepki

CHP'li Yıldız, Sağlık Bakanı Akdağ'ın Sözlerine Tepki Gösterdi.

27.09.2008 08:40

CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık Komisyonu üyesi Sacid Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Hükümet olarak hemşire sayısını arttırmaya çalıştıklarını; fakat Ana Muhalefet Partisi'nin hemşire yetiştirmesini engellediğine dair açıklamalarda bulunduğunu söyledi. CHP'li Vekil Yıldız, "Özellikle hemşire olmak üzere yardımcı sağlık personeli eksikliğinden söz eden CHP hangi zeminde hemşire yetiştirilmesini engellemiştir? Üniversite hastanelerinde hemşirelerin daha düşük ücret almasına ve oradan kaçmalarına yol açan da Hükümet değil midir?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Sacid Yıldız, Bakan Akdağ'ın Erzurum'da hükümet olarak hemşire sayısını arttırmaya çalıştıklarını; ancak CHP tarafından engellendiği yönündeki sözlerini Meclis'e taşıdı. Yıldız, Bakan Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, incelemelerde bulunmak için gittiği Erzurum'da Avrupa Birliği ülkelerindeki hemşire sayısının Türkiye'dekinin 5 katı olduğunu, Hükümet olarak hemşire sayısını arttırmaya çalıştıklarını; fakat Ana Muhalefet Partisi ve Hemşireler Derneği'nin birlikte hareket ederek hemşire yetiştirmesini engellediklerine dair açıklamalarda bulunmuştur" dedi. Yıldız, Bakan Akdağ'ın, AB Ülkeleriyle Türkiye'yi kıyaslayan bazı siyasetçileri eleştirdiğini ve Türkiye'nin kıyaslamasının kendi gelir grubundaki ülkelerle yapılması gerektiğini açıkladığını da söyledi. CHP'nin özellikle hemşireler başta olmak üzere yardımcı sağlık personelinin eksikliğinden sık sık söz ettiğine işaret eden Yıldız, önergesinde şunları sordu:

"-Her zaman, üzerine basa basa hekim sayısı ile birlikte özellikle hemşire olmak üzere yardımcı sağlık personeli eksikliğinden söz eden Cumhuriyet Halk Partisi Komisyonlarda mı yoksa Genel Kurulda mı, hangi zeminde hemşire yetiştirilmesini engellemiştir.

-Sizce yalnızca sağlık alanında mı Türkiye kendi gelir grubundaki ülkelerle kıyaslanmalıdır? O zaman hükümet olarak elektriğe, doğalgaza ya da suya zam yaparken de bu kıyaslamayı göz önünde bulundurmak gerekmez mi?

-Üniversite Hastanelerinde hemşirelerin daha düşük ücret almasına ve oradan kaçmalarına yol açan da Hükümet değil midir?"(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Hemşire Yetiştirilmesini CHP Engelliyor'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement