Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Politika

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee Türkiye'ye Geliyor

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee Türkiye\'ye Geliyor

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 5-7 Ekim 2013 tarihleri arasında Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

03.10.2013 17:45

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 5-7 Ekim 2013 tarihleri arasında Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7-12 Şubat 2010 tarihleri arasında Hindistan'a yaptıkları ziyareti iade maksadıyla Türkiye'ye gelecek olan Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin, temas ve incelemelerine 5 Ekim Cumartesi günü İstanbul'dan başlayacağı ve kendisine İstanbul Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verileceği kaydedildi.

7 Ekim günü Ankara'da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde Türkiye-Hindistan ilişkilerinin bütün veçheleri ele alınacağı belirtilen açıklamada, iki ülkeyi ilgilendiren güncel, bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin ziyareti vesileyle çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bazı anlaşmaların imzalanacağı belirtilerek, Hindistan'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde 15 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek bu ziyaretin, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda daha da pekiştirilmesine vesile olacağı değerlendirildiği belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement