CHP'li Korutürk'ten, Başbakana Tezkere Uyarısı - Son Dakika
Politika

CHP'li Korutürk'ten, Başbakana Tezkere Uyarısı

CHP\'li Korutürk\'ten, Başbakana Tezkere Uyarısı

CHP'li Korutürk, "Başbakanı uyarıyorum; bu tezkere dolayısıyla yurtdışına asker gönderilir, orada bir tek askerimiz can verirse bu tarihe geçmekle bitmez." dedi.

02.10.2014 20:54  Güncelleme: 22:13

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, "Başbakan'ı uyarıyorum; bu tezkere dolayısıyla yurtdışına asker gönderilir, orada bir tek askerimiz can verirse bu tarihe geçmekle bitmez. Bu Başbakan'ı Yüce Divan'a götürür" ifadesini kullandı.

Korutürk, Irak ve Suriye tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, tezkere metninin terörle mücadele izlenimi vermediğini ileri sürdü.

Terörle mücadele için sınırların güvenli hale getirilmesi, ülke içinde dolaşan IŞİD unsurlarının temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Korutürk, "Obama açıklama yaptı, 'kara harekatı yapmak istemiyorum' diyor. Obama'nın yapmak istemediği harekatı, Türk askerine siz mi yaptıracaksınız? Genç genç çocukları oraya götürüp siz mi kırdıracaksınız? Böyle bir tezkere olabilir mi?" diye konuştu.

Tezkerede yabancı askerlerin Türkiye'den geçişine ilişkin ayrıntıların belirsiz olduğunu, pek çok muallak konu olduğunu savunan Korutürk, "Bu karanlık tablonun içinde size açık çek veremeyiz. Verenler de vicdanlarıyla baş başa kalırlar. Başbakan'ı uyarıyorum; eğer bu tezkere geçer, bu tezkere dolayısıyla yurtdışına asker gönderilir, orada bir tek askerimiz can verirse bu tarihe geçmekle bitmez. Bu Başbakan'ı Yüce Divan'a götürür" ifadesini kullandı.

-"Çıkarlarımızın korunması milli politikamızın esasını oluşturmayı sürdürmektedir"

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da şahsı adına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güney sınırında yaşananlara, artan tehlikelere dikkati çekti. Bu tehlikelere karşı önlem almanın gereklilik olduğu kadar uluslararası hukuktan doğan bir hak olduğunu belirten Ünal, "Türkiye başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları olmak üzere uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmeye özen göstermektedir. Suriye'de büyük bir insani ve sosyo ekonomik yıkıma yol açan çatışma ortamının ortaya koyduğu risk ve tehditler çerçevesinde ulusal güvenlik ve çıkarlarımızın korunması milli politikamızın esasını oluşturmayı sürdürmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Tezkere'nin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, birleşimi 14 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı. Genel Kurul'un çalışmasını tamamlamasının ardından milletvekilleri birbirlerinin bayramını kutladı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Korutürk'ten, Başbakana Tezkere Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement