KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'deki Olayları Üzüntüyle İzlediğini Söyledi - Son Dakika
Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'deki Olayları Üzüntüyle İzlediğini Söyledi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'de yaşananları büyük bir üzüntüyle izlediklerini belirterek, dünya devlerinin, Birleşmiş Milletler'in ve Avrupa Birliği'nin seyirci kalmasını eleştirdi. Tatar, Kıbrıs'ta yaşanan benzer şiddeti ve vahşeti hatırlatarak, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının önemine vurgu yaptı ve Filistin'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

22.11.2023 13:10

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "60 yıl önce yaşanan vahşete de seyirci kalmışlardı"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin'e yapılan saldırıları değerlendirdi:

"Kıbrıs Türk halkı katledilirken ve canlı canlı mezarlara gömülürken yine aynı şekilde bu çevreler seyirci kalmıştı"

" Gazze'de olanları büyük bir üzüntüyle Kıbrıs'tan izliyoruz"

BİLECİK - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'de olanları büyük bir üzüntüyle Kıbrıs'tan izlediklerini söyleyerek, "60 yıl önce yaşanan vahşete büyük dünya devlerinin, Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa Birliğinin seyirci kalmasını şimdi de görüyoruz" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir takım ziyaretler için geldiği Bilecik'te ilk olarak Osmanlı Devletinin kurucu Osman Gazi'nin kayınpederi devletin manevi kurucu Şeyh Edebali'nin türbesini ziyaret etti. Ardından Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ü ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı burada Kıbrıs gazileri çiçeklerle karşıladı. Ardından karşılama mangasını selamlayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, valilik bahçesine adına hazırlanmış fidan dikerek, can suyunu verdi. Buradan valilik şeref defterini imzalayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Gazze'de olanları büyük bir üzüntüyle Kıbrıs'tan izliyoruz. Kıbrıs'ta maalesef bundan 60 yıl önce buna benzer şiddeti, vahşeti bizde yaşamız bir halk olarak ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Büyük dünya devlerinin, Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa Birliğinin seyirci kalmaları, seslerini bile çıkarmamaları görüyoruz. O zamanlar Kıbrıs'ta vahşice Kıbrıs Türk halkına saldırılar sürerken, Kıbrıs Türk halkı katledilirken ve canlı canlı mezarlara gömülürken yine aynı şekilde bu çevreler seyirci kalmıştı. En sonunda bizim imdadımıza bizim anavatanımız Türkiye yetişti. Şimdi de anavatanımız Türkiye Kıbrıs'ın garantörlüğü, Türk askerin Türk ordusunun oradaki varlığı bizlerin emniyeti ve huzurunu için önemli. Aynı zamanda Doğu Akdeniz gibi kritik bir bölgede barışın, huzurun ve güvenliği için elbette bunun devamı için Türk askerin oradaki varlığının ehemmiyeti ve önemi büyüktür. Buradan Filistin'de hayatlarını kaybeden Allah'tan rahmet, acılı ailelere sabırlar diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış bir gazi ile vefat eden 2 gazinin eşine Milli Mücadele Madalyası'nı takdim etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze\'deki Olayları Üzüntüyle İzlediğini Söyledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'deki Olayları Üzüntüyle İzlediğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement