Mersin CHP'de Aday Krizi - Son Dakika
Politika

Mersin CHP'de Aday Krizi

Mersin CHP\'de Aday Krizi

Mersin CHP'de, Yenişehir İlçe Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden belediye başkanlığı için aday gösterilmesi, bir grup partilinin tepkisine neden oldu.

24.12.2013 16:36

Mersin CHP'de, Yenişehir İlçe Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden belediye başkanlığı için aday gösterilmesi, bir grup partilinin tepkisine neden oldu.

CHP Genel Merkezi tarafından dün açıklanan belediye başkan adayları arasında, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden belediye başkanlığı için aday gösterilmesi, bazı partililerin tepkisine yol açtı. Yenişehir İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup partili, Genç'in adaylığının geri çekilmesi için protesto gösterisinde bulundu. Genç karşıtı partililer, bunun için imza topladıklarını ve toplanan imzaları CHP Genel Merkezi'ne göndereceklerini söylediler. Şu ana kadar 5 binin üzerinde imza topladıklarını kaydeden Murat Yayan adlı partili, "İbrahim Genç'in Yenişehir'de aday gösterilmesini istemiyoruz. Gösterildiği taktirde hiçbir CHP'li sandığa gidip oy kullanmayacak" dedi. Bir başka partili ise Genç'i istememe nedeni olarak, halkın arasına girmediğini ileri sürdü. Yenişehir'de ön seçim yapılmasını isteyen partililer, halktan kopuk bir belediye başkanı istemediklerini söylediler. Protestocu CHP'liler, daha sonra ilçe binasına çıkarak taleplerini ilçe yöneticilerine sundu.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Rıza Turan burada yaptığı açkılamada, CHP'nin 90 yıllık büyük bir parti ve bir kurum olduğunu belirterek, "Bu kurum içerisinde kurallar çalışır, tüzükler çalışır, yönetmelikler çalışır. Bunun sonucunda da Parti Meclisi'nden çıkmış olan bir karar var. Bu karar bizleri bağlayan, örgütü bağlayan bir karardır. Bu kararı Genel Merkez'de değiştirme olanağı olursa, ona biz yine saygı duyarız. Ama şu anda, bunun ötesinde yapılacak hiçbir şey yok. Elimizde bir karar var, Parti Meclisi'nin kararında Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Macit Özcan, Yenişehir Belediye Başkan adaylığına İbrahim Genç atanmıştır. Parti Meclisi kararını örgüt olarak tartışma hakkımız da yetkimiz de yok" dedi.

Turan, gelen tepkileri ise şu şekilde değerlendirdi: "Bu bir siyasi partidir. Parti içerisinde tabii ki alınan kararlara ister istemez tepkiler olacaktır. Bu tepkiler karşısında zaman her şeyin ilacıdır. Bu tepkiler mutlaka sonuca ulaşacaktır. Ben bundan eminim. CHP'nin kültürünü benimsemiş, bu parti içinde yetişmiş arkadaşların buna karşı tepki koyacaklarını sanmıyorum. Partimiz bir bütündür hiçbir zaman ayrışma olmaz. Ufak tefek kırgınlıkları kendi içimizde çözeriz."

İlçe Başkanı Turan'ın açıklamasının ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mersin CHP'de Aday Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement