Mersin'de İtiraz Gerginliği Sürüyor - Son Dakika
Politika

Mersin'de İtiraz Gerginliği Sürüyor

Mersin\'de İtiraz Gerginliği Sürüyor

Mersin’de BDP Adayı Mehmet Fazıl Türk’ün kazandığı merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı 316 oy farkla kaybeden CHP Adayı Necdet Tamamoğulları’nın dün İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın ardından başlayan gerginlik sürüyor.

02.04.2014 12:54

Mersin'de BDP Adayı Mehmet Fazıl Türk'ün kazandığı merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanlığı'nı 316 oy farkla kaybeden CHP Adayı Necdet Tamamoğulları'nın dün İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın ardından başlayan gerginlik sürüyor. Başkan Türk, herkesi sağduyuya çağırdı.

CHP'nin dün Akdeniz ilçesindeki seçime itirazıyla başlayan gerginlik ve bekleyiş devam ediyor. Dünden bu yana Mersin Adliye Sarayı karşısında bulunan Akdeniz Belediyesi'ni terk etmeyen ve çadırlar kurarak belediye bahçesinde sabahlayan çok sayıda BDP'li, sabahın erken saatlerinden itibaren müzik eşliğinde halaylar çekerek bekleyişlerini sürdürüyor. Sabah saatlerinde adliyeye gelen BDP'li Fazıl Türk ile CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar ve partilerin yetkilileri de seçim kurulundan çıkacak sonucu burada bekliyor. Bu arada, gerginlik yaşanmaması için her türlü önlemi alan Mersin Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet ekipleri adliye bahçesinde beklerken, BDP İl Teşkilatı da görevlendirdiği partililerle belediye bahçesindeki vatandaşların adliye tarafına geçmesini engelliyor.

Bu gergin bekleyiş sırasında adliyeden çıkan Fazıl Türk, bahçede gazetecilere son durumla ilgili açıklama yaptı. Şu anda iki seçim kurulunda toplantının sürdüğünü ve itirazlar üzerinde değerlendirme yapıldığını belirten Türk, saat 17.00'ye kadar süreleri olduğunu aktaran yetkililerin bu süre içerisinde sayıma geçilip geçilmeyeceğine karar vereceklerini söyledi. Türk, "Dün buradan çıkan adayların halka yaptığı etik olmayan açıklamaların hepsi yalan. Ortalığı germek doğru değil. İki kez tespit edildi, bizim oylar artacak. Sayıma geçerlerse hangi sandıklara itiraz edilmişse o sandıklar sayılacak. Şu anda durum bu. Henüz ortada bir şey yok ve hiçbir problem de yok" dedi.

"HALKIN İRADESİNE HERKES SAYGI DUYSUN"

Şu anda sonucu beklediklerini dile getiren Türk, Mersin'de demokratik bir seçim olduğunu, hiçbir aksilikle karşılaşmadan hoşgörü içerisinde ilk defa böyle bir seçim yaşadıklarını vurguladı. Şu andaki gelişmeleri, iktidarla cemaat arasında yaşanan tartışmalara bağlayan Türk, "İktidar ve cemaatin kavgasının, yani fillerin dövüşünün altında çimler, biz eziliyoruz ve bizi tahrik ediyorlar. Kürtleri bu konuda tahrik ediyorlar. Kürtleri tetiklemek, ortamı gerdirip bu barış sürecini zedelemek. Öbür siyasi partiler de bu oyuna geliyor. Şu anda kendileri de itiraf ediyor. Herkes artık işin farkında. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz, herkesin bu ülke için çalışmasını diliyoruz. Tek istediğimiz budur. Sandıkta tecelli eden halkın iradesine herkes saygı duysun" diye konuştu.

"KESİNLİKLE PROVOKASYONLARA GELMESİNLER"

Herkesi provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağıran ve "Kesinlikle oyunlarına, provokasyonlarına gelmesinler. İstedikleri budur zaten. Bunu yapan, ülkeyi gerdirip ülkeye zarar vermek istiyor" diyen Türk, CHP'nin itiraz etmesinin en doğal hakkı olduğunu ve buna saygı duyduklarını kaydetti. Türk, şunları söyledi: "Aramızda fazla oy farkı yok. Ben de olsam itiraz ederim. Bunda bir problem yok ama benimle aramda 24 bin-25 bin fark olan bir parti de gelip itiraz ediyorsa, tezgah var, dün geceden beri bir çaba içerisindeler ama sağduyu hakim olsun."

Gazetecilerin "Başka hangi parti itiraz etti?" sorusuna ise Türk, "İtiraz var, onlar da itiraz etti. Diğer iki partinin de var. Bize 30 tane itiraz olduğu söylendi. Bunları ayrıştırıyorlar, onun için uzun sürüyor, saat 5'e kadar sürecek. Seçim Kurulu Başkanı, itirazlar hangi sandıklara, nedir, bunları henüz netleştirmediklerini söyledi. Zaten saat 5'e kadar karar vermek zorundalar" yanıtını verdi.

"SEÇİM KURULUNUN EN SAĞLIKLI KARARI VERECEĞİNDEN KUŞKUMUZ YOK"

Karar çıkana kadar adliyeden ayrılmayacağını da ifade eden Türk, şöyle devam etti: "Kararın bizim aleyhimize çıkacağını düşünmüyorum. Kararın bizim aleyhimize çıkma şansı da yok. Ne kadar sayarlarsa bizimki artacak. BDP'nin orada oyun yapma şansı da yok, gücü de yok. BDP'nin böyle bir avantajı yok. Şu anda seçim kurulu toplantıda ve en sağlıklı kararı vereceğinden hiçbir kuşkumuz yok. Kararlarını beklemek zorundayız."

Türk, açıklamasının ardından belediyeye geçmek üzere adliye bahçesinden çıkarken, belediye önünde bekleyen BDP'liler de Türk'ü, sloganlar ve alkışlarla caddede karşılayarak yeniden belediye bahçesine geçtiler. BDP'lilerin buradaki bekleyişleri sürüyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mersin'de İtiraz Gerginliği Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement