MHP Muş İl Başkanlığından Referanduma 'Evet' - Son Dakika
Politika

MHP Muş İl Başkanlığından Referanduma 'Evet'

MHP Muş İl Başkanlığından Referanduma \'Evet\'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanı Şükrü Demir, Nisan ayında referanduma gidilmesi öngörülen yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde ‘evet’ oyu kullanacaklarını söyledi.

26.01.2017 17:07

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanı Şükrü Demir, Nisan ayında referanduma gidilmesi öngörülen yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

MH P Muş İl Başkanı Şükrü Demir; Merkez İlçe Başkanı Tahsin Şahin, İl Başkan Yardımcısı İhsan Kul ve Disiplin Kurulu Başkanı Fehmi Koç'la ve MHP MYK Üyesi Osman Yüce birlikte yaptığı açıklamada, yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemine destek vereceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'önce ülkem ve milletim' prensibiyle hareket ettiğini aktaran Demir, Bahçeli'nin her zaman ülkesinin yanında yer aldığını kaydetti. Genel Başkan Bahçeli'nin aklıselim davrandığını ifade eden Demir, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 'Partim zarar görür, teşkilatım zarar görür, ben zarar görürüm' düşüncesinin dışında devletin zarar görmemesi için, milletin bekası için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Tabi 15 Temmuz'da görünürde bir kukla FETÖ terör örgütü, ama arka planında Avrupa'nın, Amerika'nın, Hıristiyan ve Yahudi aleminin Türk milleti üzerine ve İslam alemi üzerine müthiş planlarından biri devreye sokulmak istendi. Bu plan; Türk milletini yok etmek, ardından İslam coğrafyasında diledikleri gibi bir yapı oluşturmaktı. Bilge liderimiz bunları gördü. Bununla beraber ülkemiz parçalanmanın eşiğine gelmişti, artık uçurumun eşiğinde değildi, uçurumda yuvarlanmakta idi adeta. Bilge liderimiz bunları da gördü" dedi.

" Türkiye'de bir değişim şarttı"

Türkiye'de bir değişimin şart olduğunu belirten Demir, "Başkanlık sitemi dersiniz, Cumhurbaşkanlığı sistemi dersiniz, anayasa değişikliği dersiniz. Bilge liderimiz anayasa değişikliği konusunda adeta gaflet uykusunda olan kişileri uyandırmak üzere 'buyur gelin bir anayasa değişikliği isteğiniz vardı, bunu konuşalım' dedi. Bilge liderimiz aslında bunu söylemekle birçok şeyin önünü açtı. Ülkenin eyaletlere, federasyona veya kardeş kavgalarına mani olması, yani oralara gitmemesi adına bir önlem aldı. Bu önlem alma neydi? Anayasanın ilk 3 maddesi, hatta 4'üncü maddesi de yerli yerinde durduruldu ve bizim yaptığımız bir anayasa her şeyiyle o kültürel Türk milliyetçiliğini barındıran bir anayasa yapıldı. Bu anayasa ne federasyona, ne eyalet sistemine ne otonomiye, ne Adem-i merkeziyetçiliğe yön vermeyen bir anayasa. Bundan dolayı bizler bilge liderimizin de çabaları ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin de damgasını taşıyan bu anayasaya evet diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Referandumda oyumuzun rengi belli, 'evet' diyeceğiz"

Referandumda oylarının renginin belli olduğunu ve 'evet' diyeceklerini kaydeden Demir, "Meydanlarda oyumuzun rengi belli, 'evet' diyeceğiz. Köy köy, kasaba kasaba dolaşıp gerçekleri halka anlatacağız. Aslında burada bir başkanlık sistemi falan yok. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren bu anayasayla ilgili maddeler hiçbir zaman ülkenin bölünmesine müsaade eden maddeler değildir. Bundan dolayı bugüne kadar bizleri hiç utandırmamış olan liderimize, bu anayasada da çok bildiklerinin olduğunu düşünerek ve bildiklerinin birçoğuna da vakıf olarak biz bu referandumda anayasa değişikliği programına evet diyeceğiz. Şu anda çalışmalarımız başlatılmış durumdayız halka, millete bunları anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı sistemine çekimser kalan vatandaşlarımızı her türlü konuda bilgilendireceğiz" diyen Başkan Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni anayasa maddelerinin neler getireceğiyle ilgili olarak vatandaşları aydınlatmaya çalışacağız. Yeni anayasada ülkenin önünün daha da açılacağı düşüncemizi, ispatlarıyla vatandaşımıza anlatacağız. Kafası karışık olan ve 'acaba evet mi desem, hayır mı desem' diye düşünen kardeşlerimiz mevcuttur, ancak eminim ki hem liderimizin hem taşrada bizlerin halka anlatımları yer bulacaktır ve vatandaşımız da bizim haklı olduğumuzu anlayacaktır. Yeter ki anlatmasını bilelim. MYK üyemizle birlikte zaman zaman bölgeyi geziyoruz. Bölgede şöyle bir nabız yoklaması yapıyoruz. Teşkilatlarımızın hepsi, liderimizin söylediği gibi, liderimizin emrinde ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin emrindedir." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Muş İl Başkanlığından Referanduma 'Evet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement