Milletvekili Tunç Muhtarlarla İftarda Buluştu - Son Dakika
Politika

Milletvekili Tunç Muhtarlarla İftarda Buluştu

Milletvekili Tunç Muhtarlarla İftarda Buluştu

Milletvekili Tunç, "Evet Demek İçin Kırk Neden Var, Hayır Demek İçin Hiç Bir Gerekçe Yok" Dedi

13.08.2010 10:50  Güncelleme: 11:07

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ, Bartın Merkez ilçeye bağlı bulunan sahil kesimindeki köylerin muhtarları ile iftar yemeğinde bir araya gelerek, Köydes projesi, hükümet yatırımları ve 12 eylül referandumu konusunda değerlendirmelerde bulundu.

İftar yemeğine Sahil Bölgesi Muhtarlarının tamamı katıldı

Bartın Grand Astra Hotel'de gerçekleştirilen iftar yemeğine, AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ'un yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Genel Meclisi Üyeleri Kenan Dursun, Musa Gürüz, Uğur Timur, Recep Kantarcıoğlu, Sefai Dikyurt, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Ünal Çil, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökser Çağdaş, AK Parti Teşkilat Başkanı Yaşar Arslan, AR-GE Başkanı Mustafa Güney, Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Bekir Sezgin, İl Sekreteri Zekai Güney, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Savaş Akkabak, Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay ve yaklaşık 50'ye yakın köy muhtarı katıldı.

Dursun; "Çalışmalarımızda muhtarlarımızın fikirlerini her zaman önemsiyoruz"

Yemekte söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Dursun, "Sahil bölgesinden birinci derecede sorumlu İl Genel Meclisi üyesi olarak ilk iftar bu akşam bana nasip oldu. Bu nedenle ben bizlere katılan milletvekilimize ve muhtarlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımız hiç biriniz yese kapılmayın. Her birinizin sahibi var. Biz her anlamda programlar yapılırken olsun, hizmetler dağıtılırken olsun, İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte oturuyoruz, muhtar encümen arkadaşlarımızla birlikte oturuyoruz ve enine boyuna bunun hesabını yapıyoruz, ve Çalışmalarımızda muhtarlarımızın fikirlerini her zaman önemsiyoruz" dedi.

Kartal; "En iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz"

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ise, "Bu mübarek Ramazan'ın ikinci gününde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonu düzenleyen İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız Kenan Dursun'a da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kenan arkadaşımızın belirtmiş olduğu Köydes Projesi'nden ve yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İl Genel Meclisi yoğun bir şekilde çalışıyor. En iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Tunç; "Köydes Ak Parti'nin yüz akı projelerinden biri"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da, hükümet programlarından ve referandum çalışmalarından bahsetti. Milletvekili Tunç, "Köydes Projesi çok önemli bir proje. Şehirde ne varsa köyde de o olacak. Köylerde yol olmayan su olmayan köyümüz kalmayacak. Bu kapsamda 2005 yılından bu yana 5 yıldır Köydes projesi devam ediyor. Bartın'da da bu proje kapsamında bin 500 kilometreye yakın yol yapıldı. Bu bin 500 kilometrenin 700 kilometresi asfalt, gerisi ise stabilize olarak tamamlandı. Daha işlerimiz bitmedi. Yapacak çok şey var. 220 ünite içme suyu projesi gerçekleştirildi. Hala su sıkıntısı çeken köylerimiz var. Demek ki bu projenin daha devam etmesi lazım inşallah devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Hukukun Üstünlüğü tesis edilecek"

Milletvekili TUNÇ, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğinin önemine değinerek, "12 Eylül Türkiye için bir dönüm noktasıdır, ülkemizin demokratikleşmesi, hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi adına çok önemli bir eşik geçilecektir" dedi.

"Yargı kimsenin arka bahçesi olmayacak"

Milletvekili TUNÇ; "CHP'nin Anayasa değişikliğine hayır demesinin nedeninin yıllardır arka bahçeleri olarak gördükleri Yargının 12 Eylülden sonra arka bahçe olmaktan çıkarak, tarafsızlığa kavuşacak olmasıdır." dedi.

"Temel Haklar güçlendiriliyor"

12 Eylül referandumunun Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağını belirten Milletvekili TUNÇ; "toplumda dezavantajlı kesimleri koruyan, kadınlarımıza, özürlülerimize, şehit ve gazi ailelerine pozitif ayırımcılık getiren, çocuk istismarının önlenmesi, kişisel verilerin korunarak, fişlemeye son verilmesi, mahkeme kararı olmadan yurtdışına çıkış yasağı konulamaması, memurlara toplu sözleşme hakkı getirilmesi gibi temel hak ve özgürlükleri genişleten bu değşikliklere hayır demenin hiçbir gerekçesi olamaz" dedi.

1982 Anayasasının vatandaşı koruyan bir anayasa olmadığını belirten Milletvekili TUNÇ; "oysa demokratik hukuk devletinde Anayasalar vatandaşları devlete karşı koruyan belgelerdir, bizim anayasamızda 12 eylül 2010 tarihinde milletimizin EVET kararından sonra vatandaşı koruyacak hükümler içerecektir. Vatandaşlarımız idareyle bir anlaşmazlığa düştüğünde kamu denetçisine başvurabilecek, sorununu dava açmadan giderebilecektir, İnsan hakları ihlallerinde Avrupa'da hak arama yerine kendi ülkesinde Anayasa Mahkemesine başvuru yolu açılacaktır, bunlara hayır demek, hukuka, insan haklarına hayır demektir" dedi.

Artık, Devletin Hukuku yerine Hukuk Devleti ilkesi geçerli olacak"

"YAŞ kararlarının, HSYK kararlarının yargı denetimine açılması, idarenin verdiği tüm kararların yargı denetimine açılması hukuk devletinin bir gereğidir" diyen Milletvekili TUNÇ, Askerlerin askeri suç kapsamında olmayan suçlardan dolayı sivil mahkemelerde yargılanması, sivillerin de askeri mahkemelerde değil sivil mahkemelerde yargılanması hukukun üstünlüğünün bir gereğidir dedi.

"Yargıda kast sistemi sona erecek"

Milletvekili TUNÇ, Anayasa Mahkemesinin, HSYK'nun hukukun üstünlüğü ilkesi, yargı bağımsızlığı ilkesi ve çağdaş demokrasilerdeki gibi yeniden yapılanmasından rahatsız olanların yıllardır bu kurumları arka bahçeleri gibi gördüklerini, artık yargıdaki kast sisteminin sona ereceğini muhalefetin telaşının da bundan kaynaklandığını söyledi.

"3000 tane hakim aldım diyenlerin arka bahçesi artık elinden alınıyor"

Milletvekili TUNÇ, geçmişte CHP'li Adalet Bakanının "3000 tane hakim aldım, kendi örgütümden almayıp ta MHP'den mi alsaydım" diyerek, itirafta bulunduğunu ve yargıdaki bu kadrolaşma nedeniyle hukukun göz ardı edilebildiğini, Ankara'daki 126 kişinin HSYK'yı seçtiğini, HSYK'daki 7 kişinin de 126 kişiyi seçtiğini, bu kısır döngünün kırılarak, Türkiye'deki bütün hakim ve savcıların kendi kurumları için seçime katılabileceğini ve taşradaki hakim ve savcıların da HSYK'ya seçilebileceğini söyledi.

"HSYK, davalara müdahale ediyor"

HSYK'nın geçmişte Susurluk davasına, Şemdinli davasına müdahale ederek, yargılamayı etkilediğini belirten Milletvekili TUNÇ, Erzincan'da devam eden Ergenekon davasına da müdahale ettiklerini eğer Anayasa değişikliği yapılmasa Silivri'deki Ergenekon davasına da müdahale edeceklerini söyledi.

"Muhalefetin işi sadece slogan atmak"

Milletvekili TUNÇ, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde vatandaşların, muhalefetin sadece slogandan ibaret karalama siyasetine itibar etmediğini gördüklerini belirterek; "Anayasa değişikliğinin bir tek maddesini bile ele alıp eleştiremiyorlar, çünkü her bir madde, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini güçlendiriyor, demokrasiyi sağlamlaştırıyor, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü tesis ediyor, o nedenle maddelere girmiyorlar, konuyu tamamen AK Parti karşıtlığına getirerek vatandaşı yanıltmak istiyorlar, ama vatandaşımız gerçekleri net bir şekilde görüyor ve muhalefetin bu siyaset üslubuna gereken cevabı 12 eylül'de EVET diyerek verecek" dedi.

"Anayasa Mahkemesi CHP'nin iddialarını reddetti"

Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararıyla yapılan değişikliklerin yargı bağımsızlığını güçlendirdiğinin tespit edildiğini belirten Milletvekili TUNÇ, CHP, MHP ve BDP'ni aynı safta buluşmasının tüm gerçekleri anlamaya yeterli olduğunu, ülkemizin demokratikleşmesini istemeyenlerin, ileri ve çağdaş ülkeler arasında olmasını istemeyenlerin, çetelerden, ergenekonculardan hesap sorulmasını istemeyenlerin, yargının tarafsız olmasını istemeyenlerin aynı safta yer alarak Anayasa değişikliklerini çarpıtmanın peşinde olduklarını, ancak milletin tüm gerçekleri gördüğünü ve bunlara 12 eylülde çok güçlü bir EVET'le cevabını vereceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Milletvekili Tunç Muhtarlarla İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement