Perihan Sarı: ''Çözüm süreci iyi yönetilemiyor'' - - Son Dakika
Politika

Perihan Sarı: ''Çözüm süreci iyi yönetilemiyor'' -

Perihan Sarı: \'\'Çözüm süreci iyi yönetilemiyor\'\' -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Yasal süreçler gündeme girmeden, yasal bir düzenleme yapılmadan ve konu TBMM'nin gündeminde konuşulup, değerlendirilmeden bir barış döneminin yaşanması mümkün görülmüyor" dedi.

27.03.2014 01:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Yasal süreçler gündeme girmeden, yasal bir düzenleme yapılmadan ve konu TBMM'nin gündeminde konuşulup, değerlendirilmeden bir barış döneminin yaşanması mümkün görülmüyor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Sarı, CHP İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, bölgede CHP'ye yönelik ilginin giderek arttığını söyledi.

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adaletsiz ve yasakçı uygulamalarıyla ortaya çıkan yolsuzluklarının bir yansıması olarak bölgede CHP'ye bir ilgi gösterildiğinin farkındayız. Bu ilginin aynı zamanda bölge halkının temel hak ve özgürlükler ile demokratikleşme konusundaki beklentilerini de karşılamak üzere bir yönelim olduğunu düşünüyorum" diyen Sarı, şöyle devam etti:

"Uzunca bir süreden beri bölgemizde çözüm süreci olarak başlayan ama barışa odaklanmış, barış temalı bir süreç söz konusu. Çözüm süreci iyi yönetilemiyor. Karşılıklı olarak silahların sustuğu, gençlerin ölmediği bir dönemi birlikte yaşadık ve bu dönemin bir yansıması olarak da böyle bir beklenti gündemde. Bu süreci Adalet ve Kalkınma Partisi yönlendirmeye çalıştı ve yönetilebilir bir süreç olarak kamuoyuna, halkımıza yansıtmaya çalıştı ama bu sürecin gerçekte yönetilmediği, bu sürecin idare edilen bir süreç olduğunu artık biliyoruz. Hükümetin kimi zaman ipe un serdiği, kimi zaman ağırdan aldığı, kimi zaman da gerçekten yanıltıcı, iki yüzlü bir tutum içinde olduğu artık bütünüyle açığa çıktı. Bu konuda halkın beklentilerinin, halkın taleplerinin karşılanmadığı çok açık. CHP olarak bunun farkındayız. Bölge halkının beklentilerinin ve taleplerinin farkındayız."

Sarı, bu farkındalığın yüklediği sorumluluğu yerine getirme çabası içinde olduklarını ifade ederek, "CHP'nin ülkede kalıcı barışı inşa edecek tek siyasi yapı olduğunun da farkındayız. Bu sürecin başlangıcında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, başbakana, 'Sana kredi veriyorum' dediği zaman, başbakan bu krediyi elinin tersiyle itmişti, hatırlarsanız. Gerçekte genel başkanımızın söylemeye çalıştığı şey, bu sürecin nihai hedefinin gerçekleşebilmesi için izlenmesi gereken yolun tarifiydi. Bugün gelinen noktada aslında sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemeye çalıştığı konunun tam da tarif edildiğini görüyoruz" diye konuştu.

Çözüm sürecinde yasal süreçlerin önemli olduğunu dile getiren Sarı, "Yasal süreçler gündeme girmeden, yasal bir düzenleme yapılmadan ve konu TBMM'nin gündeminde konuşulup, değerlendirilmeden bir barış döneminin yaşanması mümkün görülmüyor. CHP, doğru biçimde yaptığı yönlendirmeyi daha olgunlaştırarak ve daha sistematik bir yönteme dayandırarak barışın nasıl elde edileceğini, barışa nasıl ulaşılacağını bilerek davranıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Perihan Sarı: ''Çözüm süreci iyi yönetilemiyor'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement