Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler - Son Dakika
Politika

Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler

Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler

Arınç, Suriye'de serbest bırakılan gazetecilerle ilgili, "Arkadaşlarımıza, gazeteci kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum"

12.05.2012 16:58  Güncelleme: 00:35

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'de serbest bırakılan gazetecilerle ilgili, "Arkadaşlarımıza, gazeteci kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Onlara sağlıklar, mutluluklar diliyorum" dedi.

Arınç, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'un serbest kalmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, gazetecilerin Türkiye'ye getirileceğini hatırlattı.

Önceleri iki gazetecinin hayatlarından endişe edildiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Kaybolan gazetecilerle herhangi bir irtibat kurulamamıştı. Daha sonra Dışişleri Bakanlığımız hayatta olduklarını, sağlıklı olduklarını öğrenmişti. Ancak Türkiye'ye gönderilme noktasında bir gelişme sağlanmadığını biliyorduk.

Hem İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği'nin hem de Türkiye'nin diploması alanındaki katkısıyla gazetecilerimizin bugün Türkiye'ye gelmek üzere olduklarının haberini aldık. En azından bir Anneler Günü'nde Hamit ve Adem'in annelerinin sevindiğini ve bu haberle adeta bir bayram günü kutladıklarını düşünüyorum. Arkadaşlarımıza, gazeteci kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Onlara sağlıklar mutluluklar diliyorum. Bulunmaları ve Türkiye'ye gelmeleri konusunda katkı sağlayan her kurum ve kuruluşa ama şüphesiz bu konuyu başından beri takip eden ve bugünü temin eden Hükümetimize de ayrıca teşekkür ediyorum."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement