Srebrenitsa Soykırımının Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Srebrenitsa Soykırımının Yıl Dönümü

Srebrenitsa Soykırımının Yıl Dönümü

AK Parti Grup Başkanvekili Satır: "BM yardım talep eden Boşnakları koruyamadı; dünya olup bitenleri yalnızca izledi" MHP Grup Başkanvekili Şandır: "Bugün de bölgede yine batılıların gözetiminde Müslüman kanı akıyor. Bu tür olaylardan ders çıkararak dış politikaya yön verilmesi gerekiyor" CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: "O kadar acı ki katledilen Müslüman Boşnakların kimlikleri halen tam olarak tespit edilebilmiş değil. CHP olarak bu insanlık ayıbını kınıyoruz"

11.07.2013 17:02

AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri, 18. yıl dönümünde Srebrenitsa katilamını kınadı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, devletin varlığının, milletin bekasına bağlı olduğunu, bunun da dengeli bir nüfus artış hızı ile gerçekleşebileceğini ifade etti. Türkiye'de nüfus artış hızının arzu edilen dengeyi sağlayamadığını kaydeden Çalık, bu konuda şimdiden önlem alınması gerektiğine işaret etti. Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "3 çocuk" önerisinin bu analizler çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa'nın Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde bir çok ili besleyen tarım merkezi durumunda olduğunu söyledi. Ancak çiftçinin yanlış tarım politikalarından dolayı zor durumda olduğunu belirten Demiröz, bu konuda önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Demiröz, öncelikle Bursa'da şiddetli yağış ve doludan dolayı ürünü zarar gören çiftçiye acil destek olunmasını, mağdur olan çiftçinin borçlarının ertelenmesini istedi.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Srebrenitsa katilamının 18. yıl dönümünde, Sırplar'ın Müslüman Boşnaklara uyguladığı işkencenin, katliamın yeniden gündeme geldiğini belirtti. Aslında soykırımın gerçek faillerinin batı dünyası olduğunu kaydeden Özensoy, "Avrupa ülkelerinin askerleri bu vahşete seyirci kaldı, çok sayıda Sırpla birlikte bu kaitliama eşlik ettiler. Asıl sorgulanması gereken, orayı güvenli bölge ilan ederek Müslüman Boşnakları Sırp katillere teslim eden BM yetkilileri" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük katliam olan Srebrenitsa katilamının, Avrupa'nın ortasında, dünyanın gözü önünde yapıldığını söyledi. BM'nin, yardım talep eden Müslüman Boşnakları koruyamadığını kaydeden Satır, dünyanın, olup bitenleri yalnız izlemekle yetindiğini dile getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, insanlığın hiçbir değerine yakışmayan katliamı, 18. yıl dönümünde bir kez daha nefretle kınadıklarını söyledi. Bugün de bölgede yine batılıların gözetiminde Müslüman kanı aktığını belirten Şandır, bu tür olaylardan ders çıkararak dış politikaya yön verilmesi gerektiğine işaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Srebrenitsa katilamının insanlık tarihine geçen büyük bir acı ve leke olduğunu vurguladı. Hamzaçebi, "O kadar acı ki katledilen Müslüman Boşnakların kimlikleri halen tam olarak tespit edilebilmiş değil. CHP olarak bu insanlık ayıbını kınıyoruz" dedi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Srebrenitsa Soykırımının Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement