Srilanka Büyükelçisinden Hamarat'a Veda Ziyareti - Son Dakika
Politika

Srilanka Büyükelçisinden Hamarat'a Veda Ziyareti

Srilanka Büyükelçisinden Hamarat\'a Veda Ziyareti

Sri Lanka Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat, Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne’yi TBMM’de kabul etti.

26.02.2015 16:17

Sri Lanka Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne'yi TBMM'de kabul etti.

Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne'nin nazik ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bunun veda ziyareti kapsamında olmasından dolayı üzüldüğünü belirtti. Hamarat, Wijeratne'nin Sri Lanka'ya çağrılmasının kendileri için şok bir sürpriz olduğunu ifade etti. Wijeratne'nin kendileri için bir büyükelçi olmaktan öte Türkiye dostu olarak tanıdıklarını belirten Hamarat, "Sizinle tanışmak için hiç vakit kaybetmedik ve iki ülke açısından çok iyi ilişkiler kurduk" dedi.

Haftanın beş günü Türkiye'den Sri Lanka'ya doğrudan uçuşun olması ve Sri Lanka'nın terör olayını bitirmiş olmasının Türkiye açısından olumlu gelişmeler olduğunu kaydeden Hamarat, "Umarız sizi Türkiye'de tekrar büyükelçi olarak görürüz" diye konuştu. Hamarat, ocak ayında Sri Lanka'da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Sri Lanka'ya hayırlı olmasını da diledi.

Büyükelçi Bharathi Wijeratne ise, Mustafa Hamarat'a ve heyetine TBMM'nin yoğun çalışma gündemi içerisinde kendisine vakit ayırıp kabul ettiği için teşekkür etti. Büyükelçi Wijeratne, ailesinin Sri Lanka'da uzun yıllar Türkiye'nin fahri başkonsolosluğunu yürüttüğünü anımsatarak, kendisinin de büyükelçi olarak görev yapmadan önce 12 yıl Türkiye'nin fahri başkonsolosluğunu yaptığını ifade etti.

Yeni hükümetin görevde bulunan 63 büyükelçiden 27 büyükelçiyi Sri Lanka'ya çağırdığını kaydeden Wijeratne, "Amerika, Japonya ve Türkiye gibi ülkelerin büyükelçileri bunlardan bazıları" dedi.

Wijeratne, Türkiye-Sri Lanka ilişkilerinin gelişmesi için her zaman elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirterek, bu ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak için diplomatik bir görevde bulunması gerekmediğini söyledi. Türkiye ile ilişkisinin 37,5 yıldır devam ettiğini ifade eden Wijeratne, iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmek için her zaman çalışacağını kaydetti. Wijeratne, Türkiye'ye Sri Lanka'nın çay ihraç ettiğini ancak yüksek vergilerden dolayı kaçakçılığın arttığına dikkat çekerek, iki ülkenin çay konusunda işbirliğine gitmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Srilanka Büyükelçisinden Hamarat'a Veda Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement