Tanık Yeni Sayfayı Çekimser Oyla Açtı - Son Dakika
Politika

Tanık Yeni Sayfayı Çekimser Oyla Açtı

Tanık Yeni Sayfayı Çekimser Oyla Açtı

Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bütçesinde 65 Trilyon Açık Veren Çankaya Belediyesi'nin Faaliyet Raporu Oylamasında Çekimser Oy Kullandı. Tanık'ın Bu Tutumu AKP ve MHP Sıralarından Büyük Alkış Aldı.

12.04.2009 01:40

Belediye Başkanı Bülent Tanık, bütçesinde 65 trilyon açık veren Çankaya Belediyesi’nin faaliyet raporu oylamasında çekimser oy kullandı. Tanık’ın bu tutumu AKP ve MHP sıralarından büyük alkış aldı.

BELEDİYE Başkanı Bülent Tanık, faaliyet raporu oylamasında alışılmadık bir tavır sergileyerek çekimser kaldı. Tanık’ın "Çekimserim" kararı AKP ve MHP sıralarından alkış aldı.

Çankaya Belediye Meclisi, önceki gün 2008 yılı faaliyet raporunu görüşmek üzere toplandı. Toplantının başında "O faaliyetleri ben yapmadım" diyen Bülent Tanık, başkanlık kürsüsünü Meclis Başkanvekili Fazıl Güleken’e devrederek AKP sıralarına oturdu.

Faaliyet raporuyla ilgili söz alan AKP Grup Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, meclisin yüzde 80’inin yeni üyelerden oluştuğunu hatırlatarak, "Buradaki arkadaşlarımızın ne olmuş ne bitmiş, bütçe nasıl kararlaştırılmış, bu konularda hiçbir dahli olmamıştır" dedi.

Hukuki sorumluluk

Çankaya Belediyesi bütçesinin 65 trilyon açık verdiğine dikkat çeken Ölmez, Çankaya Spor Kulübü’ne aktarılan paralarla ilgili iddialarda bulundu. Kendi hesaplarına göre spor kulübünde 12 trilyona yakın bir kayıp tespit ettiklerini anlatan Ölmez, "Tüm bunlar mahkeme aşamasında. Yargı bunların hesabını soracaktır. Hasbel kader yargı bu kararlarda suç unsuru bulursa, bu meclis bunların hiçbir şeyine tanık değil. Bu meclisi hukuken bağlayıcı bir sonuç doğar mı bunu bilmiyorum, ama sizinle paylaşmak istiyorum" dedi. Ölmez, geçmiş dönemle ilgili harcamaların tespit edilebilmesi için araştırma komisyonu kurulmasını önerdi. Ölmez’in ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Ekrem Aşkın da, menfi yönde oy kullanacaklarını söyledi.

CHP savunmadı

İddialara yanıt vermek için kürsüye gelen CHP’li Oğuz Büyüktanır ise, "Bizim önümüze bakmamız lazım, Çankaya halkı bizden hizmet bekliyor. Geçmişle uğraşırsak, hizmet yapamayız. Tabi ki bizim geçmişi kapama gibi bir düşüncemiz yok. Yargılama süreci devam ediyor. Yargılama süreci sonunda herşey ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, geçmiş dönemle ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisini benimsemiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Tek tek yoklamayla yapılan oylamada, 35 ’evet’ 10 da ’hayır’ oyu çıktı. Oturumu yöneten Fazıl Güleken, son olarak Başkan Bülent Tanık’ın oyunu sordu. Tanık’ın "Çekimserim" sözü AKP ve MHP sıralarından büyük alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tanık Yeni Sayfayı Çekimser Oyla Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement