TBMM Başkanı Çiçek'in Mısır ve Suriye Mektubu - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek'in Mısır ve Suriye Mektubu

TBMM Başkanı Çiçek\'in Mısır ve Suriye Mektubu

Almanya Federal Meclisi Başkanı Lammert: "Bu ülkelerdeki demokratik gelişmenin ve parlamenter yapıların desteklenmesi amacıyla önemli derecede maddi kaynak sunmuş bulunmaktayız"

04.11.2013 17:10

Almanya Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert, Almanya Federal Meclisi'nin, "Arap Baharı"nın yaşandığı ülkelerdeki demokratik gelişmenin ve parlamenter yapıların desteklenmesi amacıyla önemli derecede maddi kaynak sunduğunu bildirdi.

Lammert, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Suriye ve Mısır'da yaşananlara ilişkin gönderdiği mektubu yanıtladı.

Lammert, mektubunda, "Demokratik olarak seçilmiş olan parlamentoların, "Arap Baharı"nın yaşandığı ülkelerde, Mısır ve Suriye'de demokrasinin ve insan haklarının güçlenmesi için taşıdıkları önem ve özel sorumululuğu vurgulamış olduğunuz yazınız için çok teşekkür ederim" dedi. Lammert, mektubunda şunları kaydetti:

"Akdeniz Parlamenterler Asmblesi ve Parlamentolararası Birlik, bu bağlamda önemli siyasi ivme kazandırabilecek ve diyalog için iyi platformlar sunan ve demokrasi ve insan haklarının güçlenmesi için özellikle uygun olan parlamentolararası kurullardır. Parlamento başkanları olarak bölgedeki siyasi muhataplarımızla yürüttüğümüz görüşmelerimizde bu çabaları uygun bir şekilde desteklemeliyiz.

Arapa Baharı'nın başlamasıyla birlikte, Almanya Federal Meclisi, Uluslararası Parlamento Bursu çerçevesinde Arapça konuşulan ülkelere yönelik ve büyük ilgi gören özel bir programla bölgeyi desteklemektedir. Bunun ötesinde bu ülkelerdeki demokratik gelişmenin ve parlamenter yapıların desteklenmesi amacıyla önemli derecede maddi kaynak sunmuş bulunmaktayız.

Arap dünyasındaki siyasi gelişmeleri 18. Almanya Federal Meclisi de büyük bir dikkat ve ilgiyle izlemeye devam edecektir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek'in Mısır ve Suriye Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement