TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Kaplan, Genel Kurul'da, polisin kullandığını söylediği gaz bombası kapsülü gösterdi.

04.06.2013 19:03

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gezi Parkı olaylarında polisin kullandığını söylediği gaz bombası kapsülünü, TBMM Genel Kurulu'nda gösterdi.

Genel Kurul'da yerinden söz alan milletvekilleri, Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

İçişleri Bakanı Muammer Güler,Taksim yayalaştırma projesini protesto kapsamında Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde 2 Haziran'da bir grubun yürüyüşe geçtiği sırada, ticari taksinin, bir başka araca çarptığını belirtti. Güler, bu araçta bulunan Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

Ethem Sarısülük'ün beyin ölümünün gerçekleştiğine yönelik ifadelere de yanıt veren Güler, Ankara Valisi ile görüştüğünü, hastane ile de görüşüldüğünü, bu haberin teyit edilmediğini, tedavinin sürdüğünü kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ülkenin kazanımlarının geri alınmasına, kriz ortamlarının oluşmasına yönelik ciddi provokasyonların olduğunu vurgulayarak, uyanık olmaları gerektiğini dile getirdi.

Milletvekilleri olarak sorumlu davranmaları ve Meclis'in çözüm yeri olması gerektiğinin altını çizen Aydın, sorumlu dil kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP "eşbaşkanlarına" teşekkür etti. Aydın, iktidarı ve muhalefetiyle sorumlu siyaset yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Bunun sadece AK Parti'ye karşı girişilen bir olay olmadığını, sadece AK Parti'ye zarar vermediğini belirten Aydın, yaralananların bulunduğunu, polis araçlarının tahrip edildiğini söyledi.

Aydın, "Bu millet gerilmeye çalışılıyor. Aynı anda, 15 dakikada biraraya geliyorsa, sosyal medya üzerinde başka başka provakasyonlar, yalan yanlış bilgiler ifade ediliyorsa, oynanan bir oyun vardır. Sağduyulu milletime sesleniyorum; bu oyuna gelmeyelim. Demokratik kanallardan bir yere gelemeyenler, milletin iradesine bu şekilde ipotek koyabileceğini zannediyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, yaşanılanların bir kamplaşma sonucu olduğunu ifade etti. Tarhan, baskıların sonucu olarak, bir halkın haklı tepkisi; ideolojiler ve partiler üstü olduğunu vurguladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı'na sahip çıkan, demokratik duruşlarını gösteren vatandaşlar ile şiddet kullananların aynı kefeye konulmaması gerektiğini kaydetti. Vural, bu vatandaşlara yönelik orantısız saldırıları onaylamadıklarını dile getirerek, polise saldırı emri verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Hükümet ve Başbakan'ın olayların sorumluluğunu üzerine alarak, milleti teskin etmesi gerektiğini dile getirdi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, güvenlik güçlerinin şiddet uyguladığını, orantısız güç kullanıldığını savundu. Buldan, olayların büyümesinde Başbakan'ın ifadeleri ve İçişleri Bakanlığı'nın tutumunun etkili olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın şiddet görenlerden özür dilemesinin önemli olduğunu ifade eden Buldan, aynı özrü Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın da dilemesi gerektiğini belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gezi Parkı olaylarında polisin orantısız güç kullandığını savunarak, bunu katılmak için polisin kullandığını söylediği gaz bombası kapsülünü gösterdi. Bunun üzerinde, doğrudan şahısların üzerine kullanılamayacağının yazıldığını ifade eden Kaplan, kapsülün isabet ettiği iki kişinin yoğun bakımda olduğunu söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, gösterilerde iyiniyetli vatandaşların arasına karışan yasadışı örgüt mensuplarının attığı slogan ve şiddet hareketleriyle niyetlerinin yeşili korumak olmadığını gösterdiğini söyledi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Başbakan Erdoğan'ın görevini ihmal ettiğini, bu ihmallerinin ölüme ve yüzlerce insanın yaralanmasına neden olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle hem TBMM'yi hem de Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement