TSK: Predetor Değil Heron! - Son Dakika
Politika

TSK: Predetor Değil Heron!

TSK: Predetor Değil Heron!

Genelkurmay sessizliğini bozdu. Uludere istihbaratını, Amerika'nın verdiği iddialarına karşı açıklama yaptı.

17.05.2012 18:17  Güncelleme: 08:34

Uludere'de 35 kişinin bombalanarak öldürülmesi olayında istihbaratın Amerika'dan alındığı iddiası üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK)beklenen açıklama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Uludere'deki olaya ilişkin ABD'de bir gazetede çıkan haberle ilgili olarak ''Haber, gerçeği yansıtmamaktadır. Olayda grubun ilk görüntü tespiti, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait İnsansız Hava Aracı tarafından yapılmıştır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler, olayı inceleyen makamlara gönderilmiştir'' açıklamasını yaptı.

"İLK GÖRÜNTÜLERİ PREDATÖR DEĞİL İHA VERDİ"

İşte TSK'nın internet sitesinde yapılan açıklama:

"1. Bazı basın yayın organlarında, bir yabancı gazeteye dayanarak verilen haberlerde 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere güneyinde sınır ötesinde meydana gelen olayda ilk görüntünün, ABD İnsansız Hava Aracı'ndan (Predatör) verildiği iddia edilmektedir.

2. Haber, gerçeği yansıtmamaktadır. Olayda grubun ilk görüntü tespiti, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait İnsansız Hava Aracı tarafından yapılmıştır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler olayı inceleyen makamlara gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

İDDİAYI WALL STREET JOURNAL ORTAYA ATMIŞTI

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, sınırdan kaçak mazot taşıyan sivillerin uçaklarla vurulmasında ABD kuvvetlerince verilen istihbaratın etkili olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan ve adı açıklanmayan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, sınırı geçen sivilleri, bir Amerikan insansız hava aracının (Predator) tespit ettiğini, bunun üzerine Türk yetkililere konu hakkında bilgi verildiğini söyledi. Yetkili "Sonuçta bu, Türkler'in kararıydı. ABD'nin değil" dedi.

WSJ'nin ayrıntılarına ulaştığı ABD Savunma Bakanlığı'nın Uludere raporuna göre 28 Aralık gecesi, ABD'ye ait insansız hava araçları, sınırın Irak tarafında Türkiye'ye doğru ilerleyen bir konvoyun varlığını tespit etti. Ankara'daki Füzyon (Bütünleşme) Hücresi'nde bulunan ABD askeri görevlileri, teröristlerin sıkça geçiş noktası olarak kullandığı bu bölgede tespit edilen konvoydakilerin terörist mi yoksa sivil mi olduğunu belirleyemedi ve Türk tarafına durumu bildirdi.

Amerikalı yetkililere göre Predator'un ek keşfi, Türkler'in konvoyu teşhis etmesine yardımcı olabilirdi. Ancak Türk tarafı bu öneriyi kabul etmeyerek aracın daha uzak bir noktaya yönlendirilmesini istedi. ABD de bu talebi kabul ederek aracın yerini değiştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TSK: Predetor Değil Heron! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement