Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz" Etkinliği - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz" Etkinliği

Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz" Etkinliği

İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Taşdemir: "Yazın klima, kışın kalorifer ile hayatımızı tektipleştiriyoruz.

26.01.2014 13:39

"Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz" etkinliğine katılan İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, "Yazın klima, kışın kalorifer ile hayatımızı tektipleştiriyoruz. Hayatımızda fazla sıcaklık değişimleri olmuyor. Bu da obezitenin pek sözü edilmeyen sebeplerinden biridir" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi nedeniyle, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz" etkinliği düzenledi.

İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir ile sağlık çalışanlarının Caddebostan Sahilinde başladıkları yürüyüş, 2 kilometre sonra Fenerbahçe Orduevi önünde sona erdi.

Etkinlik nedeniyle AA muhabirine açıklama yapan Mustafa Taşdemir, 2014 yılı boyunca her ayın son pazar günü sağlık için benzer etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Taşdemir, etkinliğin soğuk bir güne denk geldiğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu;

"Aslında her zaman yürümek gerekiyor. Ayrıca, soğuğun ve sıcağın sağlık açısından bir anlamı var. Eskiden soğuğu ve sıcağı hissederdik. Soğuk odalarda oturur ve yatardık. Şimdi ise, yazın klima, kışın kalorifer ile hayatımızı tektipleştiriyoruz. Hayatımızda fazla sıcaklık değişimleri olmuyor. Bu da obezitenin pek sözü edilmeyen sebeplerinden biridir. Soğukta üşüdüğünüzde veya sıcak ortamda terlediğinizde, enerji ve kilo kaybı yaşanır. Hayatımızı bu kadar tek düze hale getirdiğimizde, bu durumda enerji kaybımız daha da azalıyor" diye konuştu.

Taşdemir, sağlık için haftada 3 gün ve en az yarım saat spor yapılması, ya da en az 5 bin adım atılması önerisinde bulundu.

"Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" kapsamında benzer etkinlikler, 81 ilde eş zamanlı olarak, yıl boyunca, her ayın son pazar günü gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement