23 Aday ve Koltuk Hala Boş - Son Dakika
Spor

23 Aday ve Koltuk Hala Boş

23 Aday ve Koltuk Hala Boş

Tarihinin en zor günlerine geçiren ve yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı UEFA tarafından Avrupa'dan men edilen Beşiktaş'ta yeni sezon öncesinde teknik direktör arayışları devam ediyor.

12.06.2012 11:40

Tarihinin en zor günlerine geçiren ve yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı UEFA tarafından Avrupa'dan men edilen Beşiktaş'ta yeni sezon öncesinde teknik direktör arayışları devam ediyor.

Tayfur Havutçu'nun görevine son verilmesinin ardından bir çok teknik adamla görüşmeler yapan ancak yönetim içerisindeki derin fikir ayrılıklarından dolayı belirli bir isim üzerinde karar veremeyen Beşiktaş için hemen hemen her gün farklı bir ismin transferi gündeme geldi.

Son olarak İsveçli teknik adam Sven Goran Eriksson üzerinde yoğunlaşan Beşiktaş'ta şu ana kadar gündeme gelen isimleri sizler için derledik...

İşte o isimler ve yaşanan gelişmeler:

SLAVEN BILIC: Hırvatistan Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Slaven Bilic, siyah  beyazlı ekipte Tayfur Havutçu'nun görevi bırakmasının ardından ismi ilk anılan teknik adamdı. Haftalarca gazete manşetlerini süsleyen Bilic'e herhangi bir resmi teklif yapılmazken Hırvat teknik adamın yeni durağı Lokomotiv Moscova oldu.

RIZA ÇALIMBAY: Yıldırım Demirören yönetiminde bir dönem Beşiktaş'ta teknik adamlık koltuğunda oturan Rıza Çalımbay'ın siyah beyazlı ekipteki ikinci dönemine kesin gözüyle bakılırken beklenen anlaşma olmadı ve Rıza Çalımbay Sivasspor'un başında kaldı. Çalımbay ile yolların kesişmemesinin sebebi ise başkan Fikret Orman'ın tercihini yabancı teknik adamdan yana kullanması gerekçe olarak iddia edildi.

SAMET AYBABA: Beşiktaş ile ismi hep gündeme gelen ve özellikle Levent Erdoğan ile Seyit Ateş'in takımın başına geçmesi yönünde görüş belirttiği Samet Aybaba'ya yönetimden diğer isimler sıcak bakmadı. Samet Aybaba iddiaları halen sıcaklığını koruyor.

HİKMET KARAMAN: Yaptığı açıklamalarla Beşiktaş'ta çalışmaya hevesli olduğu gözlenen Hikmet Karaman'a resmi teklif yapılmazken deneyimli teknik adamın hırslı yapısı taraftarların kendisini istemesine neden oldu ancak yönetim Hikmet Karaman iddialarını gerçeğe dönüştürmedi.

YILMAZ VURAL: İsmi Beşiktaş kulislerinde fazlaca konuşulan deneyimli teknik adam Yılmaz Vural, medya yoluyla Beşiktaş'ta çalışmak istediğini açık bir dille ifade etti. Ancak Yılmaz Vural'ın bu çağrısına siyah beyazlı yönetim ses vermedi. Deneyimli çalıştırıcı kariyerinde daha önce 4 büyüklerde Trabzonspor'u çalıştırmıştı.

MUSTAFA DENİZLİ: Beşiktaş yönetiminin görüştüğü isimlerden biri olan Mustafa Denizli ile anlaşılmasına kesin gözüyle bakılırken siyah beyazlı takımı son olarak şampiyonluğa taşıyan Denizli'nin kısa süreli kontratta ısrar etmesi imzaların atılmasını önledi. Denizli halen Beşiktaş'ta yönetimin teknik direktör adayları arasında yer alıyor.

ERTUĞRUL SAĞLAM: Tıpkı Rıza Çalımbay ve Mustafa Denizli gibi daha önce Beşiktaş'ta çalışmış olan Ertuğrul Sağlam ismi de medyada yankı buldu ancak hem Bursaspor ile var olan ve düzelmeyen gerilimin daha fazla olmaması hem de Ertuğrul Sağlam ismine taraftarların pek de sıcak bakmaması yönetimin bu isim üzerinde fazla durmamasını sağladı.

ROLAND KOCH: Beşiktaş yönetiminin takımın başına geçmesi yönünde gündeme getirdiği isimlerden biri olan Roland Koch ile somut gelişmeler yaşanmadı. Yıllardır Beşiktaş'ta görev yapan Alman futbol adamı hem Carlos Carvalhal hem de Tayfur Havutçu ile geçtiğimiz sezon çalışmıştı.

MIRCEA LUCESCU: Beşiktaş'ın 100. yılında takımı şampiyonluğa taşıyan Lucescu ismi gündeme geldi ancak hem Rumen çalıştırıcının Ukrayna'da mutlu olması hem de yüksek maliyeti üzerinde fazla düşünülmemesine sebep oldu. Mircea Lucescu siyah beyazlı taraftarların takımın başında en fazla görmek istediği teknik adamların ilk sırasında yer alıyor.

ARMİN WEH: İsmi Beşiktaş ile sadece gazete sayfalarında anılırken herhangi bir yönetici Veh ile görüştüklerini doğrulamadı. Stuttgart takımındaki kariyeriyle dikkat çeken Weh, Beşiktaş'ın yeniden yapılanmasına uygun adam olarak görülüyordu.

PIERRE VAN HOOIJDONK: Eski Fenerbahçeli futbolcu Beşiktaş'ın günndemine bomba gibi düşerken Hollandalı teknik adamın Beşiktaş ile görüşmediğini açıklaması siyah beyazlı taraftarlara derin bir nefes aldırdı. Kendisi ile ilgili yapılan haberlere yanıt veren Hooijdonk yöneticilerle görüşmediğini açıkladı.

LUIS VAN GAAL: Deneyimli çalıştırıcının Beşiktaş'ın başına geçeceğine dair iddialara yönetimden herhangi bir yanıt gelmedi. Sert yapısı ve disiplinden taviz vermez tarzı ile dikkat çeken Van Gaal taraftarların disiplin sorunu yaşayan Beşiktaş'ta sıcak baktığı isimlerden biriydi.

PAULO BENTO: Portekizlilerle son yıllarda hem menajer hem de futbolcu bazında sıkı bir şekilde çalışan Beşiktaş'ta menajer Mendes'in Portekiz Milli Takımı'nı çalıştıran Bento'yu Beşiktaş'a önerdiği iddia edilirken bu iddialar ciddiyet kazanmadı. Bento şu an Portekiz Milli Takımı'nın EURO 2012'de başarısı için mücadele ediyor.

RALF RANGNICK: Beşiktaş ile anlaştığına dair kesin olarak haberler yapılan genç çalıştırıcı ile ilgili yönetimde fikir ayrılığı yaşandı. Baskıyı kaldıramayan bir yapıya sahip olan Rangnick'in Beşiktaş ile anlaşamamasında Schalke'nin başındayken yaşadığı sağlık sorunları sebep gösterildi.

JOSE COUCERIO: Ülkemizde daha önce Gaziantepspor'u çalıştıran Portekizli çalıştırıcı ile ilgili iddialar gündeme düştü ancak bu iddialar geçerliliğini koruyamadı. İddialar Portekiz basınına da yansırken siyah beyazlı camiada Coucherio sesleri pek de olumlu karşılanmadı.

CRISTOPH DAUM: Ülkemizde teknik direktör boşluğu doğan neredeyse her takım ile ismi anılan ve hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'de şampiyonluk başarısı yakalayan Alman çalıştırıcı Daum ile Beşiktaş'ta yönetimin görüştüğü iddia edilirken Daum fazla gündemde kalmadı.

THOMAS DOLL: Bir dönem ülkemizde de görev alan Alman çalıştırıcı ile ilgili haberler spekülasyondan öteye geçemedi. Gençlerbirliği'nde daha önce görev alan Doll, başkent ekibinde pek de parlak sayılacak bir teknik adamlık becerisi gösterememişti.

MIRKO SLOMKA: Basında en az ismi geçen teknik direktör adayı Slomka olurken iddialar kısa sürede son buldu. Slomka ile ilgili yönetimin herhangi bir açıklama yapılmazken iddialar spekülatif haberler olarak gazete manşetlerinde yer aldı.

VITOR PEREIRA: Porto ile başarılı günler yaşayan Pereira ile ilgili yapılan haberler genellikle Portekiz kaynaklıydı ancak Pereira ismi yönetimin gündemine hiç gelmedi. Pereira Porto takımındaki görevine halen devam ediyor. Porto geçtiğimiz sezon Portekiz'de Pereira yönetiminde şampiyonluğa ulaştı.

AVRAM GRANT: Chelsea günlerinde dikkat çeken İsrailli teknik adam Avram Grant'ın da ismi Beşiktaş ile anıldı ancak bu iddialar kısa bir süre içerisinde son buldu.  Mourinho'nun ardından kısa bir süre Chelsea'de göreve geçen Grant şu an Partizan Belgrad takımını yönetiyor.

HRISTO STOICKOV: Stoickov Beşiktaş'ta teknik adamlık yapmaya talip olan ilk yabancı teknik adam olurken, menajerinin siyah beyazlı yönetim ile masaya oturacağı belirtildi ancak şu ana kadar böyle bir gelişme olmadı.

ERIC GERETS: Ülkemizde Galatasaray'ın başında şampiyonluk yaşayan Belçikalı teknik adam Eric Gerets, Beşiktaş yönetimin ilgilendiği yabancı isimlerin başında geliyor. Fas Milli takımı ile yollarının ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Gerets, Beşiktaş'ın hala gündeminde.

SVEN GORAN ERIKSSON: Beşiktaş gündemine bomba gibi düşen Eriksson şu an için Beşiktaş'ta en ciddi teknik direktör adayı olarak karşımıza çıkıyor. İngiliz Milli Takımı ve İtalyan kulüpleriyle ciddi başarılar yaşan Eriksson'un gündemde olduğu Beşiktaş yönetimi tarafından da doğrulanırken kısa bir süre içerisinde durumun netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 23 Aday ve Koltuk Hala Boş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement