3. İslami Dayanışma Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Spor

3. İslami Dayanışma Oyunları'na Doğru

3. İslami Dayanışma Oyunları\'na Doğru

Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "İlk İslami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye'nin tek madalyası karateden gelmişti. Endonezya'ya da madalya için gidiyoruz"

20.09.2013 10:35

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 3. İslami Dayanışma Oyunları'nda B takımıyla yarışacaklarını belirterek, " Endonezya'ya madalya için gidiyoruz" dedi.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Sumatra'nın başkenti Palembang'da 22 Eylül-1 Ekim tarihlerinde düzenlenecek oyunlara, 9'u bayan olmak üzere toplam 20 sporcuyla katılacaklarını söyledi.

A takımlarının, Avrupa şampiyonası, Akdeniz Oyunları ve dünya şampiyonası olmak üzere üst üste ciddi müsabakalara katıldıklarına dikkati çeken Delihasan, "A Milli Takımımımızın dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşündük. Endonezya'ya gösteri müsabakası olan katada A, kumitede ise B takımımızla gidiyoruz" diye konuştu.

Delihasan, bu takımda da başarılı sporcuların yer aldığını vurgulayarak, " Suudi Arabistan'da düzenlenen ilk oyunlarda Türkiye tek madalya kazanmıştı, o da altın olmak üzere karateden gelmişti. Bu defa da Endonezya'ya madalya için gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Karatede dünyanın önde gelen ülkeleri İran ve Mısır'ın, en zorlu rakipleri olduğunu belirten Delihasan, "İki ülke de oyunlara A takımlarıyla geliyor ve bayağı da iyi hazırlandılar" dedi.

23-26 Eylül tarihlerinde yapılacak karate müsabakalarında mücadele edecek milli takım, şu isimlerden oluşuyor:

Karate: (Erkekler) Gökhan Filiz, Eyüp Güler, İdris Demir, Necati Pınarbaşı, Yavuz Karamollaoğlu, Gökhan Filiz, Eyüp Güldülrüler, İdris Demir, Necati Pınarbaşı, Yavuz Karamollaoğlu, Yaser Şahintekin, Mehmet Yakan, Metin Sofuoğlu, Arslan Çalışkan, Ali Sofuoğlu, Rıdvan Kaptan

(Kadınlar) Neslihan Çalışkan, Büşra Tosun, Ece Yaşar, Merve Çoban, Hilal Gök, Aydan Akbulut, Bigem Giroğlu, Kübra Dişçi, Çağla Barış. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 3. İslami Dayanışma Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement