Ac Milan ile Benfica Çeyrek Finale Yükseldi - Son Dakika
Spor

Ac Milan ile Benfica Çeyrek Finale Yükseldi

Ac Milan ile Benfica Çeyrek Finale Yükseldi

Avrupa Futbol Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur rövanş maçlarından ilk ikisi yapıldı.

07.03.2012 00:12

Avrupa Futbol Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş maçlarından ilk ikisi yapıldı. AC Milan ile Benfica çeyrek finale yükseldi.

İkinci tur ilk maçında deplasmanda AC Milan'a 4-0 yenilen Arsenal, sahasındaki rövanş maçını 3-0 kazandı, ancak bu skor, İngiliz ekibinin tur atlaması için yeterli olmadı. Arsenal, 7. dakikada Laurent Koscielny ile 1-0 öne geçti. 26. dakikada Tomas Rosicky ile farkı ikiye çıkaran ev sahibi takım, 43. dakikada Robin van Persie'nin penaltıdan bulduğu golle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarıda kendisini bir üst tura taşıyacak golü arayan Arsenal, sonuca ulaşamadı. Sahasındaki maçı 4-0 kazanan İtalyan AC Milan ise deplasmanda tek gol bile atamazken, ilk maçın avantajıyla tur atladı.

Deplasmandaki 2. tur ilk maçında Rusya'dan Zenit Saint Petersburg'a 3-2 yenilen Benfica, sahasındaki rövanş maçında, 45+1'de Maxi Pereira'nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 2. yarıda uzatma dakikalarına kadar iki takımın da gol çabası sonuç vermedi. Portekiz ekibini çeyrek finale taşıyan golü 90+3'te Nelson Oliveira attı. Maçtan 2-0 galip ayrılan Benfica, çeyrek finale yükseldi.

Ligde yarın yapılacak 2. tur rövanş maçlarında Apoel, Lyon'u, Barcelona ise Bayer Leverkusen'i konuk edecek. İki karşılaşma da TSİ 21.45'te başlayacak.

Bu eşleşmelerin 2. tur ilk maçlarında Lyon, Apoel'i 1-0, Barcelona ise Bayer Leverkusen'i 3-1 yenmişti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ac Milan ile Benfica Çeyrek Finale Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement