Antalyaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu - Son Dakika
Spor

Antalyaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu

Antalyaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu

Antalyaspor Kulübü Derneği başkanlığına tekrar aday olmayan Hasan Akıncıoğlu, Maliye Bakanlığı'nın Döşemealtı ilçesinin Yeşilbayır Mahallesinde Kentsel Spor Alanı olarak 49 yıllığına devrettiği 237 bin 151 metrelik arazinin içinde bulunan 15 bin...

28.06.2013 16:40

Antalya spor Kulübü Derneği başkanlığına tekrar aday olmayan Hasan Akıncıoğlu, Maliye Bakanlığı'nın Döşemealtı ilçesinin Yeşilbayır Mahallesinde Kentsel Spor Alanı olarak 49 yıllığına devrettiği 237 bin 151 metrelik arazinin içinde bulunan 15 bin metrelik alanı Büyükşehir Belediyesi'nin devretmeğini öne sürdü.

Antalyaspor A.Ş.'nin yüzde 59.6 hissesine sahip Antalyaspor Kulübü Derneği'nin 15 Haziran'da yapılamayıp ertelenen genel kurulu Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Genel kurula dernek eski başkanı Hasan Akınçıoğlu, Antalyaspor A.Ş. Başkanı Gültekin Gençer ve dernek üyeleri katıldı. Akıncıoğlu yeniden görev alması için ikna edilemezken Nafiz Tanır liste çıkardı.

AKINÇIOĞLU'NDAN, BELEDİYE'LERE TEPKİ

Antalyaspor Kulübü Derneği başkanlığına tekrar aday olmayan Hasan Akınçıoğlu, 5 yıllık başkanlık döneminde tesisleşme için çok çalıştığını belirtti.

Alt yapı tesislerinin sağlanması için Antalya'daki herkese görev düştüğünü belirten Akıncıoğlu, "Antalyaspor'un Belediyelere, özel kuruluşlara her kesimin katkısına ihtiyacı var. Bu konuda bazı üzücü olaylar yaşadık. Bazı meslek erbabı arkadaşlarımız yaptıkları çalışma karşılığında gerek Büyükşehir'e kulübümüze gönüllü olarak başladıkları inşa konusunda, mesleki çalışmalarında bedel taleplerine gittiler. Bu bedel Büyükşehir belediyesi ve kulübümüze yük oldu. Hak edilmediğine inandığımı meblağların tahsil edilmesine gidildi" dedi.

Yeşilbayır'daki arazinin yüzde 80'inin hazineye ait olduğunu hatırlatan Hasan Akınçıoğlu, "Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Yeşilbayır mahallesinde bulunan 237 bin 151 metrelik araziyi 'Kentsel Spor Alanı' olarak kullanılmak üzere Antalyaspor Kulübü Derneği'ne 49 yıllığa tahsis etti. Hazineye ait bu arazinin derneğimiz adına tahsisi için ciddi bir çalışma yürüttük. Bu konuda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. Kendileri bu arazinin tahsisi konusunda Antalya ve Antalyaspor'a yakınlık göstermiş arazinin tahsisini gerçekleştirmişlerdir. Ancak bu arazinin üzerinde Antalya Büşükşehir Belediyesine tahsis edilmiş 15 bin metrekare alan var. Ulusal bazda Antalya ile sosyal bağı olmayan bakanlıklar bürokratlar bu alanın 49 yıllığına Antalyaspor'a tahsis yapmasına karşın Antalya ya çok büyük sosyal sorumluğu olan bir belediyemiz buna karşı geliyor. Belediye uhdesinde olan yüzde 10 olan bu mülkiyetinde bulunan bu araziyi kulübümüze tahsis devri gerçekleştirmiyor. Antalya Büyükşehir Belediye meclisi arazinin bu kısmını Antalyaspor Derneği'ne tahsis etme kararını çıkartırsa bu arazinin 49 yıllık tahsis prosedürümüz ile tamamlanıp Antalyaspor derneğine 49 yıllığına devredilecek. Bu tahsisle birlikte Antalyaspor'un futbol ve diğer spor faaliyetlerinin tesisleşmenin önünü açacaktır. Arazi Antalya da çok kıymetlidir. Böyle bir mülkün Antalyaspor'a kazandırılması için Büyükşehir Beledeyisine sosyal sorumluluk görevi düşüyor" diye konuştu.

DERNEK BAŞKANI NAFİZ TANIR

Tek liste halinde gidilen genel kurulda başkanlığa seçilen Nafiz Tanır'da, "Antalyaspor kulübü derneğinde sorunlar yaşanıyor. Kulüp derneğinin bazı hassasiyetleri var. Antalyaspor kulübü derneği Antalyaspor'un isminin anasıdır. Antalyaspor ismini aldığımız noktadan daha yukarıda bir seviyeye getireceğiz" dedi.

NAFİZ TANIR'IN LİSTESİ

Dernek'te yeni başkan Nafız Tanır, Antalyaspor Derneği seçimi yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde Nafız Tanır'ın listesi seçildi.

YÖNETİM KURULU ASİL

"Nafız Tanır, İsmail Bilal, Levent Barut, Ziya Erbaş, Şefik Öz, Murat Süğlün, Tahsin Aksoy, Kadri Cengaver, Cem Oğuz, Can Saraçoğlu, Aşkın Çomakoğlu."

DENETLEME KURULU ASİL

" Mehmet Çelik, Bora Terzioğlu, İbrahim Yıldırım."

HASİYET KURULU ASİL

"Turgay Soyer, Abdurrahman Yılmaz, Mehmet Hakan İrban." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Antalyaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement