Aslı Çakır İçin Rüşvet İddiası - Son Dakika
Spor

Aslı Çakır İçin Rüşvet İddiası

Aslı Çakır İçin Rüşvet İddiası

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) görevlendirdiği bağımsız komisyon, atletizmdeki doping iddialarına ilişkin 2. raporu yayınladı.

15.01.2016 09:02

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) görevlendirdiği bağımsız komisyon, atletizmdeki doping iddialarına ilişkin 2. raporu yayınladı.

Raporda doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men cezası alan 2012 Londra Olimpiyatları şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'den, test sonuçlarının üstünü örtmek için para istendiği de yer aldı.

" Lamine Diack'ın oğulları Papa Massata Diack ve Khalil Diack, Aslı Çakır Alptekin'den para isteyerek IAAF disiplin yönetmeliğini çiğnemiştir. Ayrıca biyolojik pasaportta tespit edilen dengesizlikleri örtbas edebileceklerini söyleyerek de suç işlemişlerdir" denilen raporda, Papa Massata Diack'ın, Aslı'nın kulübünden 2 temsilciyle Monaco'da buluşarak önce 650 sonraysa 300 bin avro rüşvet istediği ancak teklifin reddedildiği kaydedildi.

"Aslı Çakır, 100 ile 250 bin avro ödemeye razı"

Papa Massata Diack ile İstanbul'da gerçekleşen görüşmede ise Aslı'nın 100 ila 250 bin avro arasında bir meblağı ödemeye razı olduğu ve bunun 35 bin avrosunu da peşin olarak verdiği paylaşıldı.

2013 Mart ayında IAAF, Aslı Çakır Alptekin'in biyolojik pasaportundaki verilerde sapmalar bulunduğunu, Türkiye Atletizm Federasyonu'na (TAF) bildirmiş ve gerekli cezanın uygulanmasını istemişti.

TAF, aynı yıl aralık ayında internet sitesinden yaptığı duyuruda, milli atletin doping kurallarına aykırı hareket etmediğine ve bu nedenle ceza tayinine yer olmadığına karar verildiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine IAAF, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) itirazda bulunmuş ve CAS, Aslı'yı, WADA kuralları doğrultusunda 2. kez doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıllık cezaya mahkum etmişti.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Aslı Çakır İçin Rüşvet İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement