Best Basketbol Kulübü Başkanı Çoymak Takımın Yeni Hedefini Açıkladı - Son Dakika
Spor

Best Basketbol Kulübü Başkanı Çoymak Takımın Yeni Hedefini Açıkladı

Best Basketbol Kulübü Başkanı Çoymak Takımın Yeni Hedefini Açıkladı

Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi'nde mücadele eden ve play off maçlarında Maçkolik Uşak takımına 2-1 yenilerek sezonu bitiren BEST Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Gafur Çoymak, gelecek sezonda hedeflerinin Beko Basketbol Ligi olduğunu söyledi.

14.05.2013 16:23

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden ve play off maçlarında Maçkolik Uşak takımına 2-1 yenilerek sezonu bitiren BEST Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Gafur Çoymak, gelecek sezonda hedeflerinin Beko Basketbol Ligi olduğunu söyledi.

Basketbol 2. Ligi'nde gerek aldığı sonuçlar, gerekse seyirci atmosferi ile adından söz ettiren BEST Basketbol Kulübü'nün Başkanı Gafur Çoymak, geride kalan sezonu değerlendirdi. Çoymak, "Play off mücadelelerinde saha avantajı olması çok önemli. Ligde üst sıralarda yer alan takımlar bu mücadelelerde saha avantajı yakalıyor. Biz bu avantajı yakalayamadık.

Uşak takımı bizim eleyebileceğimiz bir takımdı, fakat takımımız çok büyük bir baskı hissetti üzerinde. Bu arada bizim takımımızdaki iki Amerikalının sakatlığı devam ediyordu, onlar ön plana çıktı. İlk maçta devreye giren kısalarımız biraz daha devreye girseydi her şey daha farklı olurdu. Son 3 dakikada maç kafa kafaya geldi, çok önemli bir top kaybı yaşadık ve sonuç etkilendi. Fakat BEST'in sürekli artan bir performansı var. Bölgesel Lig'den buraya geleseye kadar hep doğru işler yaptık. Bu yıl da play off oynadık. Bu demek ki BEST'in daha büyük hedefler koyup o hedefe ulaşması gerekli. Play off mücadelesini geçseydik Beko Basketbol Ligi'ne çıkacak en büyük aday bizdik. Kendi aramızda da bunu çok söyledik, bu senenin kazananı BEST. Balıkesir'de olan basketbol sevgisinin potansiyeli aşıldı. Play off maçına yarım saat kala Kurtdereli Spor Salonu'nun kapıları kapandı, çünkü salon doldu. 500 taraftar dışarıda kaldı. BEST diye takıma sahip çıkılması çok önemli gelişmeler. Herkesin Akhisar'ı, Uşak'ı, Trabzonu sorması ve bir basketbol kültürünün oluşması Balıkesir'de çok büyük kazanç" dedi.

Başkan Gafur Çoymak, Antrenör Cengiz Karadağ ile yola devam etmek istediklerini söyledi. Çoymak, "Play off olmadı, çünkü sezon içinde kritik noktalarda oyuncu değişiklikleri yaşadık. Rotasyonumuz biraz daha geniş olsaydı, play off un devamı da olurdu. Biz BEST olarak Antrenör Cengiz Karadağ ile devam etmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz BEKO basketbol Ligi, o zaman bu takıma takviye yapmamız lazım. Amerikalı oyuncularımız, ligin en başarılı Amerikalı oyuncuları. Bu sezon kendileri ile devam eder miyiz, bu konu tamamen antrenörün tasarrufunda olan bir konu. Bu sene play off oynadık, bu sezon play offa kalalım gibi bir hedefimiz olamaz. Biz her yıl üzerine koyarak ilerliyoruz. Bu sezon hedefimiz Beko Basketbol Ligi. Play offta Trabzon ve Giresun eşleşmesi var; Giresun müthiş bir hava yakaladı. Trabzon ekibi de Giresun'a göre daha oturmuş bir takım. Trabzon, lig tecrübesi daha fazla ve yeni bir Amerikalı transfer ettiler. O kilit oyuncuların rolü önemli ve saha avantajı Giresun'da. Giresun'u daha şanslı görüyorum. Diğer tarafta Akhisar ve Uşak mücadelesi var. Saha avantajı Uşak'ta. Akhisar'ın da lig tecrübesi fazla oyuncular var. Ayrıca, Uşak'ın Amerikalıları çok iyi. İlginç her ikisi de olabilir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Best Basketbol Kulübü Başkanı Çoymak Takımın Yeni Hedefini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement