Chelsea Yetersiz United'i Kolay Geçti - Son Dakika
Spor

Chelsea Yetersiz United'i Kolay Geçti

Chelsea Yetersiz United'i Kolay Geçti

Premier League'de haftanın maçını ev sahibi Chelsea rahat kazandı, yetersiz kalan Manchester United 3-1'lik skorla zirve yarışına havlu attı.

19.01.2014 20:50

Son dönemde oynadığı 6 resmi maçta kalesinde yalnızca bir tek gol gören Chelsea, maç öncesinde net favori olarak görünüyordu. Kendilerinden güçlü olduğunu iddia ettiği son şampiyona karşı oynayacaklarını söyleyen Jose Mourinho ise kuşkusuz, hiç de samimi değildi.

Wayne Rooney ve Robin van Persie'den yoksun, pek çok oyuncusu sakatlık dönüşü ritim tutturamamış, formsuz ve özgüveni düşük United'dan daha iyi ve daha çok seçeneğe sahip oldukları açıktı. Sürpriz olmadı, maç başında yaptıklarına tabelada karşılık bulamayan David Moyes'in takımı, rakibin standardını maç boyu aşamadı.

Oyuna ön alanda sıkı şekilde pres yaparak başlayan United, aslında istediklerini sahaya koymuştu. Topa iyi bastılar, kazandıklarını doğru kullanıp rakibi zora sokmayı başardılar. Henüz maçın başında Cech'in kurtardığı Welbeck pozisyonu, maçın ilk kırılma anını oluştururken ilk 10 dakika United baskısı altında geçti. Ancak sonrasında adım adım oyun dengelendi ve Chelsea, attığı golle maçı ele geçirdi. Bu aşamada Manchester United tarafında iki oyuncu, takım arkadaşlarına oranla çok zayıf kaldılar.

Phil Jones kolay çözüldü

Temposuz görünen Rafael, kenarda Eden Hazard ile hiç baş edemezken savunmanın önünde oynayan Phil Jones ağır kaldı ve yaptığı pas hataları ile Chelsea'nin oyunda inisiyatif almasına sebep oldu. Samuel Eto'o'nun ilk golünde Carrick'e çarpan top her ne kadar bir şans golüyle sonuçlansa da öncesinde Jones'un yediği kolay çalım, basit bir aksiyonun golle sonuçlanmasının esas nedenini oluşturuyordu.

Sonrasında oyun dengede görünürken Chelsea, hücumda hızlanma fırsatı bulduğunda üretken oldu. Ancak kendi yarı sahasında, üstelik burada çok adamla bulunmasına karşın aşırı şekilde pas hatası ile oynadı. Özellikle devre sonuna doğru oyun yeniden United'a dönerken maçın 38. dakikasında, penaltı itirazlarının da olduğu pozisyonda Welbeck beraberlik golünü atamadı ve bir kırılma noktası daha United lehine sonuçlanmadı. Fişi çeken ise yine Eto'o oldu, değerlendirdiği bir başka savunma hatasıyla skoru 2-0 yaptı ve ikinci devre başında gelen üçüncü gol, maçı bitirdi.

3-0 sonrası müsabaka Chelsea'nin oyun kontrolü ve United'ın karşılık bulmayan çabası ile geçti. Nihayetinde Eto'o ve Hernandez'in golleri sonucu tayin ederken tabelada yazan 3-1'lik skor, Chelsea'nin ligde üst üste 5. galibiyetine işaret ediyordu.

Günün adamı Samuel Eto'o

Kendisi için hazırlanan üç pozisyonu sezgileri ve son vuruş becerisiyle gole çeviren Samuel Eto'o, takımın fazla sıkmadan kazandığı maçın adamı oldu. Bu sezon santrforlarından katkı alamayan Chelsea, ilk kez bir maçta golcüsünün dominant performansıyla sonuca gitti ve kaleden uzak oynayan hücumcular vasatı aşmadı. Yeni transfer Nemanja Matic ise 86. dakikada Willian'ın yerine oyuna dahil olurken, Manchester United'ın kaptanı Nemanja Vidic son dakikalarda Eden Hazard'a yaptığı kasti faul sonrası kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu sezon bir türlü istikrarlı sonuçlar alamayan Man United eksik, kalitesiz, formsuz ve özgüvenden yoksun görüntüsüyle rakibinin seviyesine yaklaşamadı. Bir ihtimal ilk golü atan taraf olmaları halinde maçın içinde kalabilirlerdi, ancak bu sezon takıma ciddi katkı veren Danny Welbeck'in fırsatları değerlendirememesiyle başka seçenek kalmadı ve Chelsea'ye teslim oldular. Açık şekilde ilk 4 hedefine asılacak olan David Moyes, bu sonucun ardından Ocak transfer döneminde biraz daha atak olabilir.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Chelsea Yetersiz United'i Kolay Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement