Dadaşlar "Kanka"ya Mesafeli - Son Dakika
Spor

Dadaşlar "Kanka"ya Mesafeli

Dadaşlar "Kanka"ya Mesafeli

Kış oyunlarının maskotuna 'kanka' adı verilmesi ciddi bulunmadı Nursima ÖZONUR/ERZURUM, (DHA) ERZURUM'da düzenlenecek Dünya Üniversitelerarası 25'inci Kış Oyunlarının maskotuna 'kanka' ismi verilmesi ciddi bulunmadı.

05.10.2010 21:08

Kış oyunlarının maskotuna 'kanka' adı verilmesi ciddi bulunmadı

Nursima ÖZONUR/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'da düzenlenecek Dünya Üniversitelerarası 25'inci Kış Oyunlarının maskotuna 'kanka' ismi verilmesi ciddi bulunmadı. Çoğunluk bu ismi beğenmezken Erzurumlular Vakfı Başkanı Erdal Güzel, bu adının sıcak ve samimi olduğunu belirtti.

'2011 Genel Koordinatörü' Bekir Korkmaz, kış oyunlarının maskotu haline gelen çift başlı kartala 'kanka' adının verildiğini açıklaması tartışmalara neden oldu. Erzurum Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı 'kanka' ismini gayri ciddi bulduğunu belirterek, "Kanka; Türk Dil Kurumu'nda yer alan bir kelime. Ama maskota Erzurum'u simgeleyen bir isim verilmeliydi. Kanka, kanki gibi kelimeler gençler arasında argo kelime olarak kullanılıyor. Çift başlı kartal şeklinde olan maskot Selçuklu'dan kalma köklü bir dönemi simgeliyor. Meskota Palandöken Dağı'nın zirvesi olan Ejder ya da Erzurum'un geçmişteki eski isimlerinden biri olan Karin ismi çok güzel olurdu" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler organizasyonda çift başlı kartalı simgeleyen maskotun isminin kesinleşmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Henüz biz bu konuda hazırlık düzenleme kurulu olarak karar vermiş değiliz. Bundan benim bilgim yok. Alınmış bir karar da yok. Arkadaşlar halkın nabzını ölçmeye çalışıyor olabilir. Resmi amaçla verilmiş bir karar değil. Bütün halkın görüşleri alınarak hangi isim tutuluyor ona göre karar verilir. Bu isim üzerinde hem olumlu hem olmusuz tepkiler gördük. Maskotun isminin hem çift başlı kartalı temsil etmesi hem de Erzurum'a yakışır bir isim olması benim özlediğimdir."

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç da 'kanka' isminin benimsenmesi ve kabul görmesi için kamuoyu araştırması yapılması gerektiğini bildirirken, "Gördüğüm kadarıyla maskota bulunan isim kabul gören ve beğenilen bir isim değil" dedi.

'Kanka' ismini beğendilerini açıklayan Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel ise maskota verilen ismi sıcak ve samimi bulduğunu belirterek, "1990'lı yıllardan sonra 'kanka' ismi halk arasında yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Kardeşlik ve yakınlık anlamına geliyor. Bence 'Kanka' ismi maskota çok uygun" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dadaşlar 'Kanka'ya Mesafeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement