Dallas'tan Dev Galibiyet - Son Dakika
Spor

Dallas'tan Dev Galibiyet

Dallas\'tan Dev Galibiyet

Batı Konferansı’nın iki önemli takımının randevusunda Oklahoma City Thunder’ı uzatma dakikalarının ardından 128-119 mağlup eden Dallas Mavericks, play-off yolunda önemli bir galibiyet aldı.

26.03.2014 11:02

Sixers rekora doğru!

NBA'e oynanan dört maçla devam edilirken, gecenin en önemli karşılaşması Dallas Mavericks'in evi American Airlines Center'da oynandı. Seyircisi önünde şampiyonluk kovalayan Oklahoma City Thunder'ı konuk eden Dallas sahadan 128-119 galip ayrıldı.

Her iki takımında iyi bir şut yüzdesiyle oynadığı mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Thunder, Kevin Durant'in basketleriyle skora tutunurken, Dallas'ın yıldızı Dirk Nowitzki 12'de 2'yle sezonun en kötü şut performansını gösterdiği Brooklyn maçının izlerini sildiğini gösterdi. 28-24'lük ev sahibi takım üstünlüğüyle geçilen ilk çeyreğin ardından devrede 60-59 önde olan taraf Oklahoma City oldu. çekişme ikinci yarıda da devam etti. Oyun kurucular Jose Calderon ve Russell Westbrook'un iyi performansıyla her iki takım da hücumda sorun yaşamazken son 12 dakikaya Thunder 89-84 üstün girdi. Dallas Nowitzki ve Monta Ellis'in basketleriyle yeniden rakibini yakalasa da son dakikalara baş başa girildi. Bitime 39.9 saniye kala üç sayılık basketiyle takımını öne taşıyan Kevin Durant'e Jose Calderon'dan benzer bir cevap gelince 111-111'lik skorla uzatma dakikalarına geçildi. Son periyotta 8 sayı atan Alman yıldız Nowitzki, uzatmaya da 7 sayı sığdırarak takımını galibiyete taşıdı.

Dallas bu maçla birlikte 43. galibiyetini alırken play-off yolundaki en önemli rakiplerinden dokuzuncu sıradaki Phoenix Suns'un 0.5 maç önüne geçti.

Ev sahibi takımda 32 sayıyla oynayan Dirk Nowitzki, istatistiklerine 10 ribaunt, 6 asist ve 4 top çalma ekleyerek galibiyetin mimarı oldu. Dokuzda altı 3 sayılık atış isabetiyle oynayan Jose Calderon ise 22 sayı, 8 ribauntla katkı yaptı. 43 sayı atarak üst üste 36. defa 25 sayı barajını geçen Kevin Durant ise mağlubiyeti engelleyemedi.

Gecenin diğer maçlarında şu sonuçlar alındı:

Cleveland Cavaliers: 102 – Toronto Raptors: 100

Orlando Magic: 95 – Portland Trail Blazers: 85

Los Angeles Lakers: 127 – New York Knicks: 96

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Dallas'tan Dev Galibiyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement