Down Sendromlu Kulaçların Gözü Avrupa Şampiyonası'nda - Son Dakika
Spor

Down Sendromlu Kulaçların Gözü Avrupa Şampiyonası'nda

Down Sendromlu Kulaçların Gözü Avrupa Şampiyonası\'nda

Portekiz'de 19 23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'na katılacak milli takım, Türkiye için bir ilki gerçekleştirecek Milli takım antrenörü Akgöz: "Bu çocuklar çok özel, dünyanın en güzel çocukları. 'Yapamaz, başaramaz' denilen çocuklarımız, şimdi ülkemizi ve bayrağımız Portekiz'de dalgalandırmaya gidiyorlar" "Tüm havuz yetkililerine sesleniyorum. Lütfen bu çocuklara havuzlarınızı açın, imkanlar tanıyın ve yüzmelerine müsaade edin"

17.09.2013 12:05

MEHMET FATİH DUMAN - Portekiz'in evsahipliğinde 19-23 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'na katılacak milli takım, Türkiye adına bir ilke imza atacak.

Estarreja kentinde 14 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan şampiyonaya Cengizhan Dönmez, Gökhan Kotan, Tuğrul Şahin ve Fatma Çağla Demir'den oluşan 4 sporcuyla temsil edilecek milli takım, Türkiye'nin bu alanda Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak ilk ekibi unvanını kazanacak.

Hazırlıklarını Ankara ve İstanbul'da yapılan kamp çalışmalarıyla tamamlayan milli takımın başında bulunan antrenör Muammer Akgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadroda bulunan 4 sporcunun bölgesel şampiyonalarda seçildiğini belirterek, "Başarı kiminse, en iyi dereceler kiminse onları seçtik. Çocuklarımızla çok mutluyuz ve bir aile gibiyiz. Bu çocuklar çok özel, dünyanın en güzel çocukları. Aileler yetiştiriyor ve bize emanet ediyorlar. 'Yapamaz, başaramaz' denilen çocuklarımız, şimdi ülkemizi ve bayrağımız Portekiz'de dalgalandırmaya gidiyorlar" diye konuştu.

Geldikleri noktadan duydukları memnuniyeti dile getiren Akgöz, "Biz madalya alamasak da oraya gideceğimiz için başarılı olduk. Yapamayacakları, Avrupa Şampiyonası'na katılamayacakları ileri sürülen bu özel çocuklarımızı bugünkü noktalara taşıdık. Emeği olan tüm antrenörlere ve velilere teşekkür ediyoruz. Engel beyinde bitmeli. Biz bu engelleri çalışarak, yüzerek aşacağız. Bu çocuklarla birlikte Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'na gideceğim için en az onlar kadar mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Bu çocukların yüzmelerine müsaade edin"

Muammer Akgöz, Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'na katılacak 4 sporcunun, kotaları geçerek organizasyonda yer alma hakkı elde ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz, verilen kotaları geçerek bu sporcularımızı Portekiz'e götürme hakkı kazandık. Türkiye Özel  Sporcular Spor Federasyonu olarak, hiçbir çocuğun hakkı yenilmesin diye günlerce çalıştık. Nasıl doğru yapar, nasıl bu çocukların haklarını yemeyiz diye çaba sarf ederek, en iyi dereceleri seçtik. Buradan özel ve kamuya ait tüm havuz yetkililerine sesleniyorum. Lütfen bu çocuklara havuzlarınızı açın, imkanlar tanıyın ve yüzmelerine müsade edin. Sayıları daha çok olsun, suya girebilsinler. Hep sosyalleşmeleri gerektiğini söylüyoruz. Eskiden acınarak bakılan çocuklar, şimdi övgüler alıyorlar."

İlk işe başladıkları dönemden itibaren zorlu süreçlerden geçtiklerine de dikketi çeken Akgöz, "Biz başlarken bu kadar sıkıntılı olacağını tahmin etmedik. Ama onların mutluluğunu görünüce, 64 yıllık yaşamımdaki her şeye değiyor. Onların gülmeleri, mutlu olmaları, sosyalleşmeleri, arkadaşlarıyla korkmadan el ele tutuşabilmeleri çok önemli. Lütfen onların elinde tutup, sevip, kucaklayalım. Bunları yaptığımızda başarılı da olacaklardır" şeklinde konuştu.

Milli sporcular iddialı

Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan 4 sporcu da kendilerine olan güvenlerini dile getirdiler.

Milli takımın tek bayan sporcusu olan Fatma Çağla Demir, "Kendime güveniyorum. Orada başarılı olabilirim. Yapabilirim. İstediğim takdirde tüm zorlukları aşabilirim" derken, Cengizhan Dönmez ise "İnşallah şampiyonluk istiyoruz. Avrupa'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Türk bayrağını Portekiz'de dalgalandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Verdikleri destek dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e teşekkürlerini ileten milli sporcu Gökhan Kotan, "Kendimi iyi hissediyorum. Portekiz'de Türk bayrağını dalgalandırmak için çabalayacağız" şeklinde görüş belirtirken, milli takımın bir diğer yüzücüsü Tuğrul Şahin da şampiyonada elinden geleni yapacağını vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Down Sendromlu Kulaçların Gözü Avrupa Şampiyonası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement