Dumesf'ten Uyuşturucuyla Mücadele Atağı - Son Dakika
Spor

Dumesf'ten Uyuşturucuyla Mücadele Atağı

Dumesf\'ten Uyuşturucuyla Mücadele Atağı

Muzaffer Ilıcak, ülkemizde de giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

28.05.2013 13:44  Güncelleme: 14:00

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF)

Genel Başkanı Kemal Muzaffer Ilıcak, ülkemizde de giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) adına Genel Başkan Kemal Muzaffer Ilıcak başkanlığında, Mersin Mezitli Belediye İlk-Ortaokulu Konferans Salonu'nda Uyuşturucuyla mücadelede "Tek çare Spor" sloganı ile bir konferans verildi.

Konferansa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Mezitli Viranşehir 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Osman Arı, Mezitli Belediye İlk-Ortaokulu müdürü Mustafa Okat, müdür başyardımcısı Ökkeş Aydemir, DUMESF Akdeniz Bölge Başkanı Yasemin Taşdelen, Mezitli Belediye İlk-Ortaokulu öğretmenlerinden Zekai Bayrak, Sinan Göçmen, A. Hakan Peker, Hasan Sevil, Necmiye Çelik, Remzi Yaşar katıldı.

Genel Başkan Muzaffer Ilıcak, öğrencilere uyuşturucunun ne olduğunu, hangi maddelerin uyuşturucu kapsamına girdiğini, uyuşturucunun özellikle küçük yaştaki öğrencilere ve çocuklara hangi yollardan verildiğini ve onların bu yollardan nasıl uyuşturucu batağına sürüklendiğini anlattı. Ilıcak, bir takım görseller ve tıbbi alıntılardan da yararlanarak öğrencilere ve gençlere uyuşturucunun nasıl bedensel ve zihinsel olarak zarar verdiğini sporcularımızı nasıl başarılardan alıkoyduğunu izah etti. Ayrıca sporcu yetiştiren kurumların, eğitim öğretim kurumlarının ve ailelerin bu konuya son derece duyarlı yaklaşmaları gerektiğinin vurgulandığı konferansta, gençler, çocuklar ve sporcular için de çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemekten geri kalınmamasına dikkat çekildi.

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'ndeki konferansta da aynı şekilde uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler ve zararları, bunlardan korunma yolları hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler verildi.

Konferans sonunda DUMESF Başkanı K. Muzaffer Ilıcak, Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Çirkin, Müdür Baş Yrd. Ertuğrul Censur, Md Yardımcıları Mehmet Aytekin ve Durmuş Erden'e DUMESF onur belgelerini takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dumesf'ten Uyuşturucuyla Mücadele Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement