Ecclestone'dan Sayının Azalması İhtimaline Karşı İlginç Bir Plan - Son Dakika
Spor

Ecclestone'dan Sayının Azalması İhtimaline Karşı İlginç Bir Plan

Ecclestone\'dan Sayının Azalması İhtimaline Karşı İlginç Bir Plan

Son çıkan haberlere göre Bernie Ecclestone, Formula 1’deki takım sayısının azalması ihtimaline karşı kurtarma planını hazırladı.

10.02.2015 09:59

Son çıkan haberlere göre Bernie Ecclestone, Formula 1’deki takım sayısının azalması ihtimaline karşı kurtarma planını hazırladı.

Marussia bu sene dönemezse gridde sadece 9 takım olacak. Bunun dışında Force India, Sauber ve Lotus takımlarının da maddi anlamda iyi olmadıkları düşünülüyor. Özellikle Force India’nın yeni aracını hazırlama konusundaki sıkıntıları biliniyor.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, başka takımların gitmesi halinde Ecclestone’nun Formula 1’de ikinci sınıf fikrini devreye sokacağını söyledi.

İlk başta Ecclestone Super GP2 şeklinde daha güçlü motorların olduğu bir ikinci sınıf planladığı biliniyordu. Ancak görünen o ki bu konuda fikir değişti.

Schmidt’e göre Ecclestone’nun yeni fikrinde 2. sınıfta örnek olarak 2013 Red Bull araçlarına Mecachrome V8 motorlarının yerleştirilerek satılması planlanıyor.

Schmidt bu tip bir aracın 15 milyon Euro civarında satışa sunulacağını söylüyor.

Schmidt “Eski takım patronu Colin Kolles 2013 Red Bull şasisi ile bir temel hazırlayabilir. Motorlar Flavio Briatore’nin bulunduğu Mecachrome tarafından üretilebilir.” dedi.

Schmidt, bu teklifin Ferrari, Mercedes ve McLaren tarafından reddedildiğini söyledi.

Takımların griddeki sayının azalması halinde 3. araç planının devreye girmesini istiyorlar.

Benzer haberler için TRF1.net

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ecclestone'dan Sayının Azalması İhtimaline Karşı İlginç Bir Plan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement