Ellen DeGeneres, Irkçılık Suçlamasıyla Karşı Karşıya - Son Dakika
Spor

Ellen DeGeneres, Irkçılık Suçlamasıyla Karşı Karşıya

Ellen DeGeneres, Irkçılık Suçlamasıyla Karşı Karşıya

ABD'li sunucu Ellen DeGeneres, photoshop'la Usain Bolt'un sırtına bindi, fotoğrafı paylaşıp "Ayak işlerimi böyle hallediyorum." yazınca ırkçı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

17.08.2016 13:27  Güncelleme: 13:35

ABD'de milyonları ekran başına kilitleyen The Ellen DeGeneres Show'un sunucusu komedyen Ellen DeGeneres'in başı ırkçılık suçlaması ile dertte… Oscar töreninde çektiği fotoğraf sonrasında 'Selfie'nin de yaratıcısı olarak bilinen DeGeneres, yine bir fotoğraf paylaşımı gündeme geldi.

BOLT'UN ÜZERİNE KONDU!

Ellen DeGeneres, Jamaikalı atlet Usain Bolt'un 2016 Rio Olimpiyat Oyunları 100 metre finalinde altın madalya kazandığı yarıştan çekilen fotoğrafta küçük bir oynama yaptı. Bolt'un fotoğrafı üzerine kendi fotoğrafını ekleyen DeGeneres, sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. Jamaikalı atletin sırtına çıkmış gibi görünen ünlü sunucunun yazdığı yazı durumu daha da kötü bir hale getirdi. Özellikle son yıllarda yaşanan ırkçı saldırılar nedeniyle hassas bir durumda olan ABD'de olay yaratan paylaşım sonrası Ellen DeGeneres, zor duruma düştü.

"AYAK İŞLERİMİ BÖYLE HALLEDİYORUM"

Bolt'un sırtına çıkmış gibi görünen fotoğrafı sosyal paylaşım sitesine ekleyen ünlü sunucunun, fotoğrafın altına yazdığı "Ayak işlerimi artık böyle hallediyorum" ifadesi ortalığı ayağa kaldırdı. sosyal medya kullanıcıları, DeGeneres'i ırkçılıkla suçlayarak özür dilemesini istedi. Oldukça sert tepkiler alan DeGeneres, ırkçı olmadığını programın resmi hesabından açıklamak zorunda kaldı.

"ÖZÜR DİLE"

Şov programının resmi hesabından Ellen DeGeneres'in ağzından yazılmış "Ülkemizde var olan ırkçılığın fazlasıyla farkındayım ve bu düşünceden oldukça uzak bir insanım" şeklinde bir savunma yayınlandı. Ancak bu açıklama da sosyal medya kullanıcılarını ikna etmedi. Başarılı sunucudan ısrarla paylaştığı fotoğraf nedeniyle özür dilemesi istendi. DeGeneres'in hayranları ise fotoğrafta rahatsız edici bir durum olmadığını söyleyerek 58 yaşındaki sunucuyu savundu.

PROGRAMINA KONUK ETMİŞTİ

Ellen DeGeneres, geçtiğimiz Kasım ayının sonlarında Usain Bolt'u programına konuk etmiş ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları hazırlıkları hakkında sohbet etmişti. Jamaikalı atlet, Rio'nun katılacağı son Olimpiyat Oyunları olacağını da 58 yaşındaki sunucunun programına açıklamıştı.

Bolt, programda sporu bıraktıktan sonra oyunculuk yapması konusunda teklifler aldığını ancak kendisinin atletizm içinde kalarak yeni sporcular yetiştirmek istediğinden de bahsetmişti.

(AMKSpor)

Son Dakika Spor Ellen DeGeneres, Irkçılık Suçlamasıyla Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement