Erkan Teper, Nijeryalıyı Fena Dövdü - Son Dakika
Spor

Erkan Teper, Nijeryalıyı Fena Dövdü

Erkan Teper, Nijeryalıyı Fena Dövdü

Eurosport televizyonu tarafından tüm dünyada canlı yayınlanan boks karşılaşmasında Ağırsıklet boksörümüz Erkan Teper rakibini ezici bir üstünlükle yendi.

15.09.2012 11:55  Güncelleme: 12:44

Almanya'nın Sachsen-Anhalt bölgesinde gerçekleştirilen ve Eurosport televizyonu tarafından tüm dünyada canlı yayınlanan karşılaşmada Ağırsıklet boksörümüz Erkan Teper rakibini ezici bir üstünlükle yendi.

Sinan Şamil Sam'dan boşalan tahtı doldurmaya aday olan genç boksörümüz Erkan Teper, Nijeryalı Gbenga Olouku ile yaptığı karşılaşmada maçı baştan sona üstün götürdü. Rakibin sürekli faul yapması ve sporcumuza arkadan vuruşlar yapması ayrıca, hakemin maçı durdurduğu sırada sporcumuza vuruşlar yapması izleyenlerin yanı sıra boksörümüzün babası Yusuf Teper'i de çileden çıkardı.

RAKİP ÇİRKEFLİK YAPTI

Hakemin defalarca uyarmasına rağmen faullü vuruşlardan vazgeçmeyen rakip izleyicilerin de protestosuyla karşılaştı. Karşılaşmanın ilk rauntlarında birbirlerini analiz etmekle geçiren boksörler ilerleyen dakikalarda sert yumruklarla puan almaya gitti. Karşılaşmanın ikinci raundundan itibaren Akdeniz Şampiyonu boksörümüz Erkan Teper, üstünlüğü ele geçirerek rakibini zor duruma bırakırken, hakemlerin puanlarını da toplamayı başardı. Faullü faulsüz her türlü çirkefliği deneyen Nijeryalı rakip Olounku, boksörümüzü bir türlü istediği pozisyona sokamadı. Maçta baştan sona iyi bir performans sergileyen Dorukların Kralı lakaplı boksörümüz Erkan Teper, hakemlerin kararlarıyla karşılaşmayı kazanmayı başardı.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA ÇIKACAK

Bu maçtan sonra Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıkması beklenen Dorukların Kralı'nın hedefi ise dünya şampiyonu olarak tüm dünyaya Türk'ün gücünü göstermek olarak belirledi. Maçın ardından yorumlar yapan boks otoriteleri, Erkan Teper'in gelecek vaad eden bir boksör olduğunu, ilerleyen dönemlerde adından çok söz ettireceğini söylediler. Maçın ardından bir açıklama yapan boksörümüzün babası Yusuf Teper, Erkan'ın bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını belirterek, 'Oğlum, daha önce bir maç öncesi köpek ısırması ve bir maç öncesi de burnunun kırılması nedeniyle iki maça çıkamadı. Bunlardan birisi de Amerika'da yapılacaktı. Uzun bir aranın ardından çıktığı bu karşılaşmada iyi bir performans gösterdi. Bundan sonraki maçlara da daha iyi hazırlanarak çıkacak ve hedeflediği Dünya Şampiyonasına yakalayacaktır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Erkan Teper, Nijeryalıyı Fena Dövdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement