Fulham'da Bir Türk Yıldız - Son Dakika
Spor

Fulham'da Bir Türk Yıldız

Fulham\'da Bir Türk Yıldız

ÖZEL ARAŞTIRMA.Serkan Bektaş serkanb@sporx.com İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham'ın 1993 doğumlu genç yıldızı Kerim Frei.

30.12.2011 01:15

ÖZEL ARAŞTIRMA: Serkan Bektaş

serkanb@sporx.com

İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham'ın 1993 doğumlu genç yıldızı Kerim Frei... Avusturya doğumlu olan Kerim'in babası Türk, annesi ise Fas'lı. Kendisi ise İsviçre vatandaşı. 18'lik yetenek aynı zamanda İsviçre 19 Yaş Altı Milli Takımında da sahne alıyor.

Fulham Menajeri Martin Jol'ün 10 Aralık'ta Premier Lig'de oynanan Swansea City deplasmanında dakikalar 77'yi gösterdiğinde sahaya sürdüğü Kerim bu karşılaşmada takımına bir penaltı kazandırdı. Oynadığı futbolu sürekli geliştiren oyuncu bu kez 16 gün sonra Stamford Bridge'de Chelsea karşısında boy gösterdi.

İsviçre'nin köklü takımı olan Grasshopper'ın altyapısında yetişen yetenekli ayak, aynı zamanda İsviçre'nin U-19 takımının kaptanlığını yapıyor.

U-19 Milli takımının antrenörü Gerard Castella'nın onu Şubat ayında U-21'de oynatacağım dediği Kerim henüz iki hafta önce İsviçre Milli Takımı için oynayacağını kaydetti. Türk Milli Takımı'nda da oynayabileceğini belirten Kerim için ise ay-yıldızlı cepheden bir açıklama gelmedi.

Kerim'in çok değerli bir oyuncu olduğunu söyleyen İsviçre Milli Takımı antrenörü Ottmar Hitzfeld, "A Milli takım için çok enteresan bir oyuncu olur. Onu uzun süredir takip ediyorum. UEFA Avrupa Ligi'nde Fulham'ın Odense ile oynadığı maçta 1 de gol attı" şeklinde konuştu.

YENİ SHAQIRI DENİYOR

İsviçre medyasının 'Yeni Shaqiri' olarak nitelendirdiği başarılı orta saha oyuncusu süratli oyunu ve top tekniği ile göze çarpıyor. Bire birde rahatlıkla adam geçebilme özelliğine sahip olan Frei uzaktan çektiği şutlarla da tehlikeli olabiliyor.

Henüz 18 yaşında olmasına rağmen yetenekleri Basel'in yıldız oyuncusu Xherdan Shaqiri'ye benzetilen 1.72 boyundaki Kerim, Shaqiri'den sadece 3 yaş küçük...

NELER KAÇTI NELER

Abdullah Avcı'nın A Milli takıma gelmesi birçok radikal değişimlerin de habercisi olmuştu. Henüz ekibinin başında maça çıkmayan Avcı, geleceğin Milli Takımını oluşturmak için kolları sıvadı.

Yıllardır beklenen kan değişimini sağlayamayan Türkiye için 'Kerim Frei' belki bir umut olmaz ancak elden kaçırdıklarımızın belki de bir telafisi olur.

İsviçre Milli Takımının en yetenekli oyuncuları olan Eren Derdiyok ve Gökhan İnler de Türk asıllı olmalarına rağmen İsviçre için ter döküyor. Tıpkı Hakan ve Murat Yakın kardeşlerde olduğu gibi...

Kerim Frei'ın kariyeri

Premier Lig - 2 Maç - 104 Dakika

İngiltere Lig Kupası - 1 Maç - 90 Dakika

UEFA Avrupa Ligi 7 Maç - 300 Dakika - 1 Gol

%%EMBEDVIDEO_2230%%

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Fulham'da Bir Türk Yıldız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement