Galatasaray'ın Sorunu: Transfer Yapamama! - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Sorunu: Transfer Yapamama!

Galatasaray\'ın Sorunu: Transfer Yapamama!

14.01.2014 16:30

Emre UĞURLU

Ligin ara verdiği bugünlerde, konumuz varsa yoksa ldquo;transfer rdquo;. Transfer sezonun başından beri duyduğumuz isimlerle ilgili gündem h acirc;l acirc; devam ediyor, Ama Cimbom'da şu acirc;na kadar sadece İzet Hajroviç'e imza attırıldı. Kalanı şimdilik söylentiden ibaret. Alex Telles konusunda da oldukça yol alındı ve bu oyuncu da her an Türkiye'ye doğru yola çıkabilir. Ama şu an duruma bakıldığında Galatasaray'ın transfer politikasının çok doğru olduğunu söylemek mümkün değil. Neden mi? Gelin madde madde inceleyelim:

1) TÜRK - YABANCI DENGESİ

Sezon başından beri sarı kırmızılıların en büyük problemi olan bu dengesizlikte h acirc;lA tılan bir adım yok. Ya yöneticiler bu kuralın değişeceği konusunda kendilerinden çok eminler ya da çok büyük bir hata yapmaya devam ediyorlar. Elde 10 yabancı varken yine iki yabancı geliyor takıma. Ligde alınabilecek yerliler varken, hiçbiri bitirilemiyor. Değil direkt ilk 11'de oynayabilecek; kadroyu zenginleştirecek, alternatif yaratacak oyuncular bile alınamıyor. Oyuncuları geçtim, bir Türk oyuncu bile getirilemiyor!

2) ESKİŞEHİR SORUNSALI

İki yıldır Galatasaray'ın transferdeki başağrısı. Alper konusunda olumlu sonuç alınmış olsaydı, bu senenin kaderinin farklı olacağını düşünüyorum. Türk oyuncu rotasyonunda bu kadar problem varken, orta sahada Alper ciddi katkı yapabilirdi. Neyse o konuda olan oldu. Galatasaray'dan Eskişehir'e giden futbolcular Necati ve Erman Kılıç'ta karşı takıma sürekli nezaket gösterildi. Şimdi Galatasaray alıcı duruma düşünce, yine problemler başgösterdi. Eskişehir'in davranış tarzı, oyuncuları kadro dışı bırakma konusundaki anlamsız kararları onları ilgilendirir. Galatasaray artık bu kulüple olan ilişkilerinde ya parasını verip oyuncuyu almalı ya da artık muhatap olmamalı. Camianın genelinin de farklı baktığını düşünmüyorum.

3) IZET HAJROVIC TRANSFERİ

Birinci maddeyle de doğrudan bağlantılı bir konu. Elde dünya kadar yabancı varken h acirc;l acirc; gelecek vaat eden; ama tribünde oturması çok muhtemel yabancı alınıyor. Bu isim ilk duyulduğunda Türk vatandaşlığı söylentileri vardı ve o durumda hiçbir eleştiri getirmek gerekmeyebilirdi. Ama yabancı olarak Hajroviç hareketinin mantıklı olduğunu söylemek mümkün değil. Bu oyuncu çok büyük bir yıldız da olabilir, inanılmaz katkı da yapabilir. Ama gelecekte olacak gelişmeler şu anki yanlışı değiştirmez. Elinde Portekiz'in gelecekteki kanat oyuncusu Bruma, büyük masraflarla transfer edilen Amrabat olan ve üstüne üstlük bu iki oyuncuyu da sürekli tribünde oturtan bir takımın, bir tane daha benzer oyuncuyu üstelik bonservis ödeyerek almasının mantıklı olduğunu söylemek oldukça zor.

4) OYUNCU GÖNDEREMEME/ SATAMAMA

Alırken ayrı bir dert var, gönderirken ayrı. Madem yeni oyuncular almak istiyorsunuz, gidecek oyncuları da ona göre organize etmeniz gerekir. Gitmesi istenen oyuncular tabii ki aynı paraları kazanamayacakları için bir yere kıpırdamıyorlar. Oldukça zor bir süreç. Ama görev başındaki yöneticilerin de görevi bu. Zor da olsa takımın ihtiyaçlarını karşılayacak adımları atabilmek.

Maddeleri uzatmak ve arttırmak tabii ki mümkün. Ancak temel sorunlar şu an için bunlar ve gerçekten atılan adımlar yetersiz. Galatasaray bu devre arasında yapamayacak olsa bile Haziran transfer döneminde özellikle defans hattına kaliteli Türk oyuncular eklemek zorunda. Kuralların böyle devam etmesi durumunda Türk rotasyonunun birkaç seviye daha iyi olması şart. Yoksa yine Drogba-Sneijder-Melo-Burak-Selçuk- Muslera'lı 11'in yedek kulübesinde Aydın-Sabri-Emre Çolak- Ceyhun izlemeye devam ederiz.

Twitter'dan da takip edebilirsiniz: twitter.com/emreugurlu

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Sorunu: Transfer Yapamama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement