Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

"Bayern Münih karşısındaki kazanma hırsı ve isteği olduğu sürece yolumuzun her zaman açık olduğuna inanıyorum" "Rotasyonumuz dar, yolumuz uzun ve dikenli ancak hep beraber bu sürecin gerekler...

16.11.2013 13:24

ERCAN ÇAKAR - Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın, THY Avrupa Ligi'nde Almanya'nın Bayern Münih takımı karşısında gösterdiği mücadelenin kendilerine gelecek için umut verdiğini söyledi.

Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray Liv Hospital'ın C Grubu 5. hafta maçında Bayern Münih'i etkili bir oyun sonucunda 84-74 mağlup ettiğini anlatarak, "Bayern Münih karşısındaki kazanma hırsı ve isteği olduğu sürece yolumuzun her zaman açık olduğuna inanıyorum" dedi.

Sakatlıklar nedeniyle rotasyonlarının dar olduğunu ve mücadele ettikleri kulvarların da zorlu olduğunu dile getiren Özyer, şunları kaydetti:

"Bayern Münih karşısında çok hırslı ve istekli bir mücadele sergiledik. Bu hırs ve istek olduğu sürece Galatasaral Liv Hospital olarak yolumuzun her zaman açık olduğuna inanıyorum. Bu maçta mücadele ve isteğimiz sonuçtan daha önemli. Bu bize iki mesaj verdi; birincisi takımımızın potansiyelini tekrardan hatırladık, ikincisi de kazanmaya karar vermenin yolumuzu ne kadar açacağını gördük. Rotasyonumuz dar, yolumuz uzun ve dikenli ancak hep beraber bu sürecin gereklerini yerine getirerek başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum."

"Bu galibiyetin iki galibiyet yerine geçtiğini düşünüyorum"

THY Avrupa Ligi gruplarında 5 hafta sonunda 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetleri olduğunu anımsatan Özyer, şu ifadeleri kullandı:

"Şu an grupta bir netlikten söz etmek kolay değil. İkinci takımla sonuncu takım arasında sadece 2 galibiyet farkı var. Burada önemli olan Avrupa Ligi'nin formüllerine sabit kalmak. Bunun da başında kendi evindeki maçları kazanmak ve mümkünse skorlarını farklı tutmak. Tabi deplasmanda alacağınız galibiyetler sonuca çok destek olacağı gibi, aldığınız mağlubiyetlerde de sayı farkı çok önem kazanıyor. Grubu değerlendirmeden Avrupa Ligi'nin gerçekleri üzerinde konuşmakta ve onları hatırlamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Beşinci hafta itibarıyla takımların aldıkları sonuçları göz önünde bulundurduğumzda dün aldığımız galibiyetin çok değerli olduğunu söyleyebiliriz. Bu galibiyetin hem puan hem de psikolojik olarak iki galibiyet yerine geçtiğini düşünüyorum."

"Banvit maçı kolay olmayacak"

Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi'nde yarın Banvit ile sahalarında oynayacakları karşılaşmanın kolay olmayacağını ifade etti.

Banvit'in ligde namağlup lider olduğunu hatırlatan Özyer, şöyle konuştu:

"Öncelikle Banvit'in bir çok avantajı var. Banvit beşinci hafta sonunda mağlup olmayan bir takım. Ritmlerini almış ve erken forma girmiş bir takım. İkincisi, Avrupa'daki maçlarını hafta ortası oynadıkları için hazırlık ve dinlenme konusunda bizden daha avantajlılar. Bizim avantajlarımız da dünkü maçla beraber ne yapmamız gerektiğini tekrar hatırladık. Bunu sürdürmemiz lazım. Ama bu o kadar kolay bir şey değil. Çünkü Bayern Münih maçından 45 saat sonra Banvit ile final niteliğinde bir karşılaşma oynayacağız. Ancak, bu tempoyu kabul edip, sahaya çıkıp aynı mücadeleyi verdiğimizde başarılı sonuçlar alacağımızı da biliyoruz."

Murat Özyer, Banvit karşısında sarı-kırmızılı taraftarların desteğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray seyircisi, sonuçlardan çok mücadele eden takımlarını senelerdir daha çok sevmiş ve desteklemişlerdir. Takımımız da dün oynadığı maçta ne kadar karakterli ve gayretli olduğunu ortaya koydu. Yarın Avrupa Ligi maçından fazla seyirci olacağına eminim. Taraftarlarımızla gücümüz daha da artacak" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement