Hasan Akıncıoğlu'na İkna Heyeti Oluşturuldu - Son Dakika
Spor

Hasan Akıncıoğlu'na İkna Heyeti Oluşturuldu

Hasan Akıncıoğlu\'na İkna Heyeti Oluşturuldu

Antalyaspor Vakfı mütevelli heyeti ve eski yöneticileri kulüp başkanı Akıncıoğlu'nun yönetime geri dönmesi için heyet oluşturdu.

31.05.2013 13:43  Güncelleme: 14:11

Antalyaspor Kulübü'nde yaşanan ani istifaların ardından toplanan Antalyaspor Vakfı mütevelli heyeti, vakıf üyeleri ve eski yöneticileri kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun yönetime geri dönmesi için üç kişilik heyet oluşturdu.

Antalyaspor kulübünde gerçekleştirilen toplantını ardından alınan kararlarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Toplantıya Antalyaspor Vakıf Başkanı Ali Yılmaz, Vakıf üyesi ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyelerinden Nafiz Tanır, Bülent Yıldırım, Tarkan Ayçetin ve Hüseyin Acarlıoğlu katıldı.

Kararla ilgili bilgi veren Antalyaspor Vakıf Başkanı Ali Yılmaz, geniş katılımlı bir toplantı düzenlediklerini belirtti. Çok ani gelişmeler yaşandığını hatırlatan Yılmaz, "Bu gelişmeler neticesinde neler yapılabilir konuştuk. Gündemde olan bir toplantı değildi. Yapılabilecek en doğru işin Hasan Akıncıoğlu'nun devam etmesi yönünde karar alındı. Aniden bırakılmaması gerektiğini, bir süreç gerektiğini, bu sürecin de olması için yönetim kurulunun ikna edilmesi gerektiğini herkesi dile getirdi" dedi.

"ÜÇ KİŞİLİ BİR HEYET OLUŞTURDUK"

Hasan Akıncıoğlu ile görüşme yapmak için üç kişilik heyet oluşturduklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Üç arkadaşımızı görevlendirdik. Nafiz Tanır, Bülent Yıldırım, Mevlüt Yeni arkadaşımız. Başkanla bir görüşme yapacaklar."

Antalyaspor'un eskiden mali sıkıntılarının olduğu, ancak bir mali disiplin oluşturulduğunu ifade eden Yılmaz, "Antalyaspor'a bir güven ortamı oluştu. Bugün Türkiye'de bahsedilen bir kulüp olduk. Çok kişinin gelmek istediği bir kulüp olduk. Tam bir transfer döneminde ani bir gelişme bizleri de şaşırttı. Başkanın yalnız kaldığını olaydan sonra daha çok fark ettik. Başkanın asıl sıkıntılarının neler olduğunu konuşarak, 'Antalya'daki iş adamları olarak neler yapılabilir' görüşmek üzere arkadaşlardan rica ettik. Onlar da katkıda bulundular. Çok az zamanımız var" şeklinde konuştu.

"MALİ DURUM İYİ"

Eski teknik ekibin göreve devam etmesini sağlayabileceklerini umduğunu kaydeden Yılmaz, bir mesaj vermek istediğini de dile getirerek, "Özellikle mevcut futbolcularımız sakın merak etmesinler. Büyük bir ihtimal eski yönetim ve başkanın devam etmesini sağlayacağız. Tahmin ediyorum ki onlar da merak içindeler. Gelişmeler neden böyle oldu diye" dedi.

Antalyaspor'un durum ne olursa olsun devam edeceğini söyleyen Yılmaz mali durumların da gayet iyi olduğunu, istifanın başkanın sağlık durumu veya kişisel sorunları nedeni ile de olabileceğini kaydetti.

İstifanın mali durumla ilgisi olmadığı düşüncesine olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çok ani bir toplantı oldu. İstikrarı bir süre nasıl sağlarız konusunda birkaç gün içerisinde cevap verebiliriz. Umarım başkan geri döner, eski yönetim kurulu devam eder. Çok önemli sorunu olduğu takdirde de Antalyaspor büyük bir camiadır bütün verilen sözler tutulacak. Çok büyük borcumuz kalmadı. Kalan cüzi borçlar da ödenecektir. Antalyaspor için en iyisi ne ise onu yapacağız. 14 Haziran'da olan genel kurula kadar seyahatlerimizi de iptal edip bu konuda gerekeni yapacağız. Panik havasının yaratılmasına gerek yok. Büyük ihtimalle başkan geri dönecek. Son zamanlarda başkan yalnız kaldı" açıklamasında bulundu.

"İSTİFA BEKLENMİYORDU"

Akıncıoğlu'nun yönetime dönmeyeceği takdirde bir B planının olup olmaması sorusunu ise Yılmaz, şöyle yanıtladı:

"Bu günkü toplantının amacı B planı yada alternatif çözüm arayışı değildi. Hasan başkanın devam etmesi için görüş aldık. B planı görüşülmedi. Oradan gelecek duruma göre bakacağız."

Akıncıoğlu'nun istifa nedeninin maddi sorunlar olmadığına inandığını belirten Yılmaz, "Maddi sorun her zaman vardı. Sponsorlar bulmak gayreti ile ek gelirler yaratarak çözülmeye çalışıldı. Eğer başkan sorun 'Bu şehir sahip çıkmıyor' söyleminde bulunursa o zaman toplanıp o konuda bir toplantı yapıp bu sorunu çözmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Seyircilerle yaşanan soruna da değinen Yılmaz, "Seyirci konusundaki olaylar gerçekten münferitti. Bir şeyler varken kıymeti bilinmez. Kaybedince kıymetini anlarsınız. Başkanın istifası gerçekte beklenmiyordu. Ben de beklemiyordum. Başkanın çok çok önemli olduğunu o zaman anladım. O gençler de bunun bilincindedirler. Değillerse de yeni yasa zaten çok sert ve net. Bizim işimiz değil bu. Ben konuşunca twitter'de 'Ali Yılmaz tehdit ediyor' diyorlar, ama ben kimseyi tehdit etmedim. Artık devlet o sorunu halledecektir. Bizim yönetim olarak kalkıp o arkadaşların sorununu çözmek gibi bir durumumuz da yok" yorumunda bulundu.

HÜSEYİN ACARLIOĞLU: "KENTİN DUYARSIZ KALMASI SIKINTI OLDU"

Antalyaspor'un sahipsiz olmadığını söyleyen Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acarlıoğlu ise eski kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, daha zor günlerden bugünlere geldiklerini anlattı.

Acarlıoğlu, kentin kulübü sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Hasan Akıncıoğlu ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlar hepimiz dilenci olduk bu kentte. Kentin biraz duyarsız kalması sıkıntı oldu. Bu duyarsızlık da belki bu ayrılmanın sebebi olabilir. Kent bu kulübe sahip çıkmadı. Siyasiler, seçilmişler bu kulübe sahip çıkmadı, hangi siyasi partiden olursa olsun. Bu kentte iş yapan iş adamları sahip çıkmadı. Protesto yapanlar hiçbir şekilde katkı sağlamadı bu kulübe. Ana sıkıntılardan bir tanesi bu. Siyasi bir nedeni yok. Belki böyle bir şey uyanıştır. Belki bundan sonra sahip çıkılacaktır. Gelmiş olan yeni vali belki daha çok bir heyecan getirecektir. Hasan Akıncıoğlu'nun bir süre daha bu yönetimin başında olmasına ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Hasan Akıncıoğlu'nu ikna heyetinde görev alan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise heyet olarak kendisinden istifasının gerçek nedenlerini öğreneceklerini, hızlı bir şekilde hareket edeceklerini kaydetti.

İstifanın çok ani olduğunu ifade eden Yeni, "Zaman dar. Antalyaspor'un sahipsiz kalmayacağını her kes vurguladı toplantıda. Bir istikrar var. Bu istikrarın devamını istiyor bu heyet. Bir başka yönetici bulunamayacağı için değil, istikrarın devam etmesi için" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hasan Akıncıoğlu'na İkna Heyeti Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement