Hiddink: "Sürücü Koltuğundayız Ve Bu Durumdan Son Derece Mutluyum" - Son Dakika
Spor

Hiddink: "Sürücü Koltuğundayız Ve Bu Durumdan Son Derece Mutluyum"

Hiddink: "Sürücü Koltuğundayız Ve Bu Durumdan Son Derece Mutluyum"

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-0 mağlup ettiği maçın ardından açıklama yapan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hiddink, "Biraz kendimi huzursuz ve sabırsız hissediyorum" dedi.

30.03.2011 01:21

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye'nin Avusturya'yı 2-0 mağlup ettiği maçın ardından açıklama yapan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, "Biraz kendimi huzursuz ve sabırsız hissediyorum" dedi. Maçın ardından düzenlenen basın toplansında açıklamalarda bulunan Hiddink, takımın üzerinde oldukça fazla baskı olduğunu belirterek, "Maçta geçen ilk 25-30 dakikalık bölümü beğendim. Burak'ın kaçırdığı pozisyon oldu, şanssızlıktan dolayı onu atamadık. Zaten gol de bu dakikalarda geldi. 3 puan aldığımız için mutluyum. Golden sonra geriye çekilme durumumuz oldu. İlk golü attıktan sonra rakip zayıf bir duruma düştü ve bu sayede 2. gol şansımız varken bunu gerçekleştiremedik. Geriye çekildik ve onlar da bundan faydalanıp oyuna döndü. Birkaç küçük fırsat yakaladılar ama tehlike yaratmadı. Gökhan 2. golü attıktan sonra takımca rahatladık. Zor bir pozisyondu ve önemli bir gol kaydetti. Sonra penaltı oldu. Volkan'a övgüler göndermek istiyorum. Avusturya 2-0'dan sonra risk aldı uzun boylu oyuncularını ön tarafa gönderdi. Artık bundan sonraki rotamızı haziran ayındaki maça çevirdik. Benim için bu uzun bir süre. Keşke maç daha yakın bir zamanda gerçekleşseydi. Bu yüzden kendimi biraz huzursuz ve sabırsız hissediyorum. Ama sonuçta sürücü koltuğundayız ve bu durumdan son derece mutluyum" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarını sorusu üzerine takıma başka oyuncuların da katılabileceğini belirterek, "Bu takım öğrenme süreci içerisinde. Bunu unutmayalım. Biraz daha kontrollü olursak daha iyi şeyler gerçekleşecek. İlk yarım saat ilerisi için önemli. Herkes bu futbolu 90 dakikaya yaymak ister. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor" ifadelerini kullandı. Türkiye adına ilk gole imza atan Arda Turan ile ilgili olarak ise, "Arda güzel bir şekilde geri döndü. Zamanla daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Örneğin Cenk Tosun'un da nasıl işler yapacağını da merak ediyorum. Belki Arda 90 dakikayı tamamlayamayabilir. Ama her için zaman özel bir oyuncu. Bazı kilit noktalarda, tüm rolu üstlenebilecek bir oyuncu. Golden sonra yaptığı hareketi Görmedim. Bu yüzden de olayla ilgili yargıya varmam mümkün değil. Ben gerçekten samimi olarak basın tribününün nerede olduğunu bilmiyorum. Gol kutlamasında gördüğüm yedek kulübesindeki arkadaşlarının yanına gelmesiydi. Daha sonrada takip edemedim. Ancak ne olursa olsun duygularımızı kontrol etmeyi bilmeliyiz. Hiç bir zaman aşırı duygusallığa kapılmamalıyız" şeklinde konuştu.

Hiddink, tribünden atılan yabancı maddelerle ilgili ise, "Hiç hoşnut olmadım. Modern futbolda artık hiçbir yerde bu tür davranışlar sergilenmiyor. Bu maçta da olmaması gerekirdi" ifadelerini kullandı. Hiddink basın toplantısının geri kalan bölümünde ise şunları söyledi: "Sezon başında bana eleştiriler geldiği zaman, aslında aynı dönemde benim oyuncuları izlediğimi biliyorlardı. Ama buna rağmen bir çok haber yapıldı. Benim Türkiye liglerindeki oyuncuları izlemem gerektiği kadar Batı Avrupa'da oynayan oyuncularıda izlemem gerekiyor. Bu yüzden ben de bunu gerçekleştirdim. Ama basında çıkan yorumlara göre beni iki parçaya böleceklerdi. Bir yarım Avrupa'da bir yarım da Türkiye'deki maçları takip edecekti. Futbol ailemiz için de önemli bir duyuru; gelecek hafta sonunda da oyuncu izlemek için başka bir ülkede olacağım, Türkiye'de olmayacağım, bunun da bilgisini şimdiden vermek istiyorum. Sonuçta sadece A Milli Takım için değil A2 için de oyuncu bakacağım. 5 maçta aldığımız puanlar beni tatmin etmedi. Azerbaycan'da oynadığımız maçı kaybettik. Alabileceğimiz optimum puanı almış değiliz. Değerlendirmeyi şahsım adına değil, oyuncularım ve teknik heyetim ile birlikte toplu düşünerek yapmamız gerekir. Bunu da haziran ve eylül ayında oynanacak maçlardan sonra söyleyebiliriz"

HAMİT ALTINTOP: "YERİ GELDİ İYİ OYNADIK, YERİ GELDİ İYİ DEĞİLDİK AMA ÖNEMLİ OLAN KAZANMAKTI"

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Hamit Altıntop da, basın toplantısında yaptığı açıklamada, aralarına yeni katılan oyuncuların bulunduğunu, takımın oturmasının zaman alacağını vurgulayarak, "Kazanmamız çok önemliydi. Yeri geldi iyi oynadık, yeri geldi iyi değildik ama önemli olan kazanmaktı. Öz güven için çok önemliydi. Aramızda yeni arkadaşlarımız var. Bu da bir zaman alacaktır. O zaman içinde skorları unutmamız gerekiyor. Böyle bir ortamda işi başarmış olmak çok önemliydi" şeklinde konuştu. Hamit, her futbolcunun kendi bölgesinde işini iyi yapması gerektiğini ve bunun için de oyun disiplini ciddiyetinin gerektiğinin altını çizerek, "Ben bu konuda hocamıza katılıyorum. Maalesef ilk 30 dakikadan sonra kontrol bizdeydi ama ofansı unuttuk. Onu da inşallah gelecek maçlarda daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi.

Seyircinin sahaya attığı yabancı maddelerle ilgili olarak da Hamit, "Tabii ki 50 bin kişi yaptı diye bir şey yok. Aralarında belki bir 15 kişi vardı. Maalesef bu Türkiyemizin genel resmini kötülüyor. Böyle insanları cezalandırmak lazım. Bu cezaya da büyüklerimiz karar verir" diye konuştu. Nuri Şahin de çok güzel bir maç oynadıklarını vurgulayarak, "Önemli üç puan aldık. Yeni ve genç bir takımız. Biraz sabırlı olunursa bizim heyecanımız da giderse iyi işler yapacağız. Dortmund'da 2 haftada bir 80 bin kişinin önünde oynuyorum ama bugün heyecanlandım" diye konuştu. Serdar Kesimal da, mutlaka kazanmaları gereken üç puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Genç futbolcu, "Bu akşam üç puanla ayrılmak çok önemliydi. Bu galibiyetin daha da önemli olması için mutlaka Belçika'yı yenmemiz gerekiyor. Onları yenersek gruptan çıkarız" şeklinde konuştu.

A Milli Takım'a ilk kez seçilen fakat Avusturya maçında oyuna girmeyen Cenk Tosun da, "Bu maçı kazanarak ikinci sıraya yükseldik. Gruptan çıkmak istiyoruz. Ben oynamasam da sahada oynayan arkadaşlarımız çok iyi mücadele edip maçı kazanmasını bildiler" dedi.

Gaziantepspor forması altında oldukça başarılı bir sezon geçiren genç golcü, "Takımımda iyi oynayıp goller atmak istiyorum. Daha sonra da A Milli Takım'da görev yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

AVUSTURYA CEPHESİ

Avusturya Teknik Direktörü Dietmar Constantini ise, "Türkiye gibi iki mağlubiyetimiz var. Fazla bir şey değişmedi" dedi. Constantini , maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "İlk yarıda istediğimizi uyguladık. Öncelikle Türkiye ataklarını önlemeye çalıştık. Bir iki gol pozisyonu bile bulduk. Ancak değerlendiremeyince maç daha kolaylaşmıyor, zorlaşıyor. İkinci yarı daha bir risk aldık, ileriye doğru oynamaya çalıştık. İkinci yarıyı bir Hollywood filmine benzetiyorum. Penaltıyı gole çevirseydik oyuna ortak olabilir miydik? Yüzde yüz olurdu diyemeyeceğim. 2-0 kaybettik üzgünüz, Türkiye tabii ki bu durumdan sevinçli. 1-0 ile yetinirseniz yine kaybediyorsunuz. Önemli olan oyunu dengelemeye çalışmaktı. Biz de ikinci yarıda bunu denedik." Türkiye'nin yenilenen kadrosunun kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Constantini, "Takımımızda 3 tane Türk kökenli futbolcumuz var. Onlar bize yardımcı oldular. Kanımca Türkiye'de birçok kaliteli futbolcu var. Bugün sahaya çıkanlar da aynı beklediğimiz gibiydi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hiddink: 'Sürücü Koltuğundayız Ve Bu Durumdan Son Derece Mutluyum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement