İsveç Milli Takımı Türkiye'ye Gitmesin" - Son Dakika
Spor

İsveç Milli Takımı Türkiye'ye Gitmesin"

İsveç Milli Takımı Türkiye\'ye Gitmesin"

Türkiye ile İsveç milli takımlarının 24 Mart perşembe günü Antalya'da yapacağı hazırlık maçı öncesinde İsveç'e Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yapıldı.

16.03.2016 19:58

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Türkiye ile İsveç milli takımlarının 24 Mart perşembe günü Antalya'da yapacağı hazırlık maçı öncesinde İsveç'e Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yapıldı.

doğumlu Kürt kökenli gazeteci Kurdo Baski, yaşadığı ve mesleğini sürdürdüğü İsveç'te iki ülke arasında yapılacak hazırlık maçı hakkında yorumlarda bulundu.

"Türkiye güvenli bir ülke değil"

Çocukluğundan beri en sevdiği sporun futbol olduğunu söyleyen Baski, "Futbol ülkeler ve milletler arası bir köprüdür. Ancak günümüzde bazı yerlerde futbol oynamak pek güvenli değil. 'nun kararı sağlıklı değil. Türkiye'de birçok turist tatillerini iptal ediyor. Sebebi ise basit; çünkü orası güvenli bir ülke değil" ifadelerini kullandı.

"Zlatan ve arkadaşlarını riske atmayın"

Türkiye'de son beş ayda 4 bombalı intihar saldırısının yaşandığının altını çizen Kurdo Baski, "Yaşananlara baktığımızda Türkiye'deki güvenlik güçlerine güvenmek bir çözüm değil. İsveç Milli Takımı'na da yapılabilecek bir terör saldırısının olma olasılığı az değil. Bu gereksiz dostluk maçı, hayatını riske ediyor. İsveç'in kendi evinde ya da başka bir ülke karşısında bir hazırlık maçına çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Ben korkmuyorum"

İsveç milli takımıise yaptığı açıklamada "Türkiye ile yapacağımız hazırlık maçına gitmekten korkmuyorum. Bu işten sorumlu olan insanlara güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor İsveç Milli Takımı Türkiye'ye Gitmesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ali: Bende olsam gelmem güvenli bir ülke degil artik. Bagdattan daha fazla insan öldü ankarada.. gezmeye korkuyor artik insanlar evden cikamiyoruz. Metroya binemiyoruz. 0 3 Yanıtla

Advertisement