Konak Belediyespor Teknik Direktörü Tavur Açıklaması - Son Dakika
Spor

Konak Belediyespor Teknik Direktörü Tavur Açıklaması

Konak Belediyespor Teknik Direktörü Tavur Açıklaması

"Kadının adı yok diyerek çıktığımız yolda Türkiye’nin kadın futbolu için altyapı oluşturan en önemli takımlarından biri olduk"

31.12.2013 13:18

Kadınlar Futbol 1. Ligi ekiplerinden Konak Belediyespor'un teknik direktörü Hüseyin Tavur, "Kadının adı yok diyerek çıktığımız yolda Türkiye'nin bayan futbolu için altyapı oluşturan en önemli takımlarından biri olduk" dedi.

İzmir Üniversitesi'nde kadın ve toplum dersine konuk olan Tavur, 2006'dan bu yana genç kızları toplum içinde daha etkin kılabilmek için futbol aracılığıyla mücadele verdiklerini belirterek, "Kadının adı yok diyerek çıktığımız yolda Türkiye'nin kadın futbolu için altyapı oluşturan en önemli takımlarından biri olduk" dedi.

Tavur, 2005'te Türkiye'de 7 kadın futbol takımı 130 futbolcu varken, bu rakamın 72 takım ve 1500 futbolcuya ulaştığını, sponsorluk sorununun aşılması halinde çok daha büyük başarılara imza atılacağını kaydetti.

Kadın futbolu ile erkek futbolu arasında hiçbir fark olmadığını ifade eden Tavur, "Bugüne kadar hiç kadın futbolu izlemeyenler, önyargılarını bir maç izleyerek yıkabilir. Fiziksel ve mental anlamda erkek ve kadın arasındaki farkı sadece antrenman yaparak aşabilirsiniz" dedi.

Konak Belediyespor oyuncusu Sibel Duman da önümüzdeki günlerde öğretmen atamasının gerçekleşeceğini ancak futbolu bırakmayı kesinlikle düşünmediğini kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Konak Belediyespor Teknik Direktörü Tavur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement