Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Maçın Ardından

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 4.tur mücadelesinde Samsunspor'u 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

21.03.2012 23:13

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Samsunspor'u 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Sarı-lacivertli ekip, seyircisiz oynama cezası nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kadın ve çocuk taraftarların izleyebildiği maçta rakibini ilk 34 dakikalık bölümde attığı 3 golle geçmesini bildi.

Spor Toto Süper Lig'deki son maçında Kadıköy'de Galatasaray ile 2-2 berabere kalarak puan yitiren Fenerbahçe, kupada tur atlayarak, 32. haftada yine Kadıköy'de Bursaspor ile yapacağı maç öncesi moral buldu.

Sarı-lacivertliler, 28 yıldır hasret kaldığı, geçen sezon grup aşamasında elendiği kupada bu sezon 3. ve 4. tur maçlarının ardından çeyrek finale yükseldi.

Ligde 34 maçlık bölümün bitimine 3 hafta kala 30 puanla 17. sırada yer alarak düşme hattında bulunan Samsunspor, kupadan elenerek üzüntü yaşadı.

-Kupa golcüleri Bienvenu ve Alex-

Fenerbahçe'nin Samsunspor karşısında iki golüne imza atan Bienvenu ve Alex, bu sezon kupa maçlarında takımlarının golcü isimleri oldu.

Sarı-lacivertli ekibin Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Konya Torku Şekerspor'u 4-1 yendiği maçta 3 gole imzasını atan Bienvenu ve bir gol kaydeden kaptan Alex, 4. turda Samsunspor karşısında da 1'er gol attılar.

Maçta Fenerbahçe'nin 3. golünü atan Selçuk Şahin, bu sezon sarı-lacivertli formayla ilk kez golle buluştu.

Sarı-lacivertli ekip bu sezon kupada çıktığı iki maçta rakip filelere 7 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü.

-Zenke oyundan alınmasına tepki gösterdi-

Samsunsporlu futbolcu Simon Zenke, maçın 55. dakikasında oyundan çıkarılmasına tepki gösterdi.

Kendisinin yerine oyuna Murat Yıldırım'ın gireceğini gören Zenke, teknik heyetin bu kararına tepki göstererek sinirli bir şekilde hareketler yaptı.

Zenke'yi takım arkadaşları sakinleştirmeye çalışırken, Nijeryalı futbolcu oyun alanından çıktıktan sonra direk soyunma odasının yolunu tuttu. Samsunsporlu futbolcu, soyunma odasına doğru giderken de takımının yedek kulübesine doğru dönerek tepkisini dile getirmeye çalıştı.

-Notlar-

-Fenerbahçeli kadın taraftarlar, karşılaşmanın 61. dakikasında yaptıkları tezahüratlarla Trabzonspor'a göndermede bulundular.

-Tribünlerde erkekler yerine kadınlar ve çocukların yer aldığı mücadelede, tezahüratlardaki söylemler de değişirken, taraftarlar sarı-lacivertli ekipten gol isteğini "Bir daha" şeklinde dile getirdi. Kadın ve çocuk taraftarlar Samsunspor için de "Samsun evine kupa senin neyine" şeklinde tempo tuttu.

-Karşılaşmanın 87. dakikasında bir pozisyonda topa vurduktan sonra sağ kasığında sakatlık oluşan Özgür Çek, saha kenarına gelip 88. dakikada oyundan çıktı. Özgür Çek, sakatlığı nedeniyle soyunma odasına giderken, oyuncu değişikliği hakkı biten Fenerbahçe maçı 10 kişiyle tamamladı.

-Maçın 89. dakikasında Stoch'a faul yapan Samsunsporlu Serdar Özkan sarı kart gördü. Serdar gördüğü kartın ardından hakemle konuşurken yanına gelen Stoch'la aralarında bir anda gerginlik yaşandı. Oyuncular arasında itişme yaşanırken, araya giren oyuncular tartışmanın büyümesini önledi.

-Fenerbahçeli futbolcular 3-0 kazandıkları maçın ardından tribünlere giderek kendilerine destek veren kadın ve çocuk taraftarları selamladılar.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement