Mclaren'den Alonso Açıklaması: Normal Bir Kaza - Son Dakika
Spor

Mclaren'den Alonso Açıklaması: Normal Bir Kaza

Mclaren\'den Alonso Açıklaması: Normal Bir Kaza

McLaren Yarış Direktörü Eric Boullier, bugün kaza geçiren Fernando Alonso’nun kaza anında şiddet nedeniyle sarsıntı geçirdiğini söyledi.

23.02.2015 09:54

Alonso, bugünkü testin sabah bölümünün sonuna doğru 3. virajın çıkışında iç taraftaki bariyerlere vurmuştu. Aracın sağ tarafı darbeden etkilendi ve araç 4. virajda durabildi.

Tıbbi ekip tarafından araçtan çıkarılıp tıbbi merkeze getirilen Alonso daha sonra hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından sürekli olarak Alonso’nun korunması ve hiç bir görüntü çıkmaması nedeniyle bir süre endişe duyuldu.

Hastanede yapılan kontrollerde ve çekilen röntgenlerde herhangi bir sorun çıkmadı ancak Alonso yine de bu geceyi kontrol amaçlı hastanede geçirecek.

“Fernando’nun kazası testlerde olabilecek şeylerden birisiydi. Şanslıyız ki iyi ancak kaza anında sarsıntı geçirdi. Bu yüzden gece önlem amaçlı hastanede kalması gerekiyor. Sarsıntının ardından bu normal bir şey. Kaçınılmaz olarak bazı medya haberleri olayın şiddetini abarttı. Sadece normal bir test kazasıydı.”

“Araç çok kötü hasar almamıştı ancak darbenin etkisi vites kutusu ve güç ünitesinde uzun bir kontrol gerektiriyordu. Uzun bir analiz yapmamız gerektiği için perdeyi indirdik ve testi planladığımızdan bir kaç saat önce bitirmiş olduk.”

“Tüm takım için zor bir gündü ancak geri döneceğiz ve gelecek hafta Barcelona’da her zamandan daha fazla zorlayacağız.”

Benzer haberler için TRF1.net

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mclaren'den Alonso Açıklaması: Normal Bir Kaza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement