Mersin İdmanyurdu Galibiyetle Başladı - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu Galibiyetle Başladı

PTT 1. Lig Play-off yarı final müsabakalarının ilk maçında, Mersin İdmanyurdu sahasında konuk ettiği Orduspor'u 2-1 yendi.

10.05.2014 01:28  Güncelleme: 08:55

PTT 1. Lig Play-off yarı final müsabakalarının ilk maçında, Mersin İdmanyurdu sahasında konuk ettiği Orduspor'u 2-1 yendi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, iki ayaklı maçların zor olduğunu kaydederek, "Deplasmanda atlan 1 gol iki gol sayılıyor. Maç yani şu anda 2-2. Rakip orada 1-0 kazanırsa finale çıkar. Yenilen gole çok üzüldüm. Maçın geneline hakimdik. İyi oynadık, iyi mücadele ettik. Tabi gol yememiz şansızlıktı ama ondan sonra takımımız maça asıldı, maçı bırakmadı. 43. dakikada çok iyi bir çıkışımız oldu ve gol oldu. İkinci devre yapmak istediklerimizi daha uygular hale gelince baskıyı kurduk. Yine kritik bir dakikada 68. dakikada golü bulduk. Ondan sonra rakip skoru değiştirmek için yüklendi ama olmadı" diye konuştu.

Oyuncularından bazılarının fedakarlık yaparak oynadığını vurgulayan Vural, "Gol yemeden kazanmamış çok önemliydi. Ancak bir gol yedik. Tabi onlar attıysa bizde orada gol atabiliriz. 2 ayaklı maçlar çok zordur. Orada biraz daha zor alacak. Umarım orada finali sağlayacak skoru alırız. Hakikaten çok güzel maç oldu. Hakemler gördüğü her şeyi tarafsız bir şekilde çaldı. Onları da ayrıca kutluyorum. Taraftarlarımız teşekkür ediyorum. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Bu tür maçları mücadeleyle kazanırsınız. Takımımız çok iyi mücadele etti ve herkes üstüne düşeni yaptı. Sonuç olarak da bu sonuç ortaya çıktı" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Güven Varol ise taraftarlara teşekkür ederek, "Bugün bize çok iyi destek verdiler. Maçın başında talihsiz gol yedik. Golden sonra toparlanıp çok iyi mücadele eden bir takım vardı sahada. Bunun sonucu da aldığımızı düşünüyorum. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. 2. maça ufakta olsa bir avantajla gidiyoruz. Biz final oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Nurullah Kaya da kendileri açısından zor bir maç geçtiğinin altını çizerek, "İki ayaklı müsabakalarda kendi evinde oynayan takımın avantajlı bir skor elde etmesi gerekirdi. Bugün maçın başında gol yedik. Daha sonra ise toparlandık ve 2 gol attık. Orada gol yemediğimiz sürece biz finale kalırız. Bugün ki gibi inanmış bir takım orada sahaya çıkarsa avantajlı skoru alırız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ORDUSPOR CEPHESİ

Orduspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara bugün güzel bir ortamda taraftarlara heyecanlı bir maç izlettirdiklerini ifade ederek, "Maçın başında golü bulduk. Mersin'i çok iyi çözmüştük. Kenarlardan gelmelerine izin vermedik. Etkili oyuncularını iyi kontrol altına aldık. İkinci golü bulabilseydik bugün maç çok farklı olabilirdi. Maalesef 2 tane basit gol yedik. Oyuncularımın oyunlarından ve mücadelelerinden son derece memnunum. Deplasmanda atılan golün öneminin farkındayız. Bu gol çok anlamlı ve önemli. Oyuncularımı oyunlarından dolayı kutluyorum. İnşallah Ordu'da bir üst tura çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Orduspor'un oyuncusu Eren Özen ise iki takımında çok iyi mücadele ettiğine vurgu yaparak, "Maçın başında öne geçtik ama skoru maalesef koruyamadık. Önemli değil sonuçta bu maçlar 2 ayaklı. İnşallah Ordu'da galip gelip, finale kalırız" şeklinde konuştu.

Orduspor'un kalecisi Alişan Şeker de bugün oyunun kontrolü ne kadar Mersin İdmanyurdu'nda gözükse de daha çok kendilerinin pozisyona girdiğini kaydederek, "Ancak girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Ama biz burada kötü bir sonuç almadık. Talihsiz bir sonuç aldık. Rakibin attığı goller şans golleriydi. Evimizde bu mağlubiyeti telafi ederiz diye düşünüyorum" dedi. 

Mersin İdmanyurdu Galibiyetle Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu Galibiyetle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement