Milletvekili Üskül Yanıt'ı Kutladı - Son Dakika
Spor

Milletvekili Üskül Yanıt'ı Kutladı

Milletvekili Üskül Yanıt\'ı Kutladı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, 20. Avrup

02.08.2010 18:12

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli atlet Nevin Yanıt'ı kutladı.

Üskül, yayımladığı kutlama mesajında, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen şampiyonada 100 metre engellide Türkiye'ye altın madalya kazandıran Nevin Yanıt'ı telefonla arayarak kutladığını bildirdi.

Nevin Yanıt'ın gençler için mükemmel bir örnek olduğunu ifade eden Üskül, şunları kaydetti:

'Emeğinizin karşılığını aldınız, göğsümüzü kabarttınız. Sizi ve antrenörünüzü, yürekten kutluyorum. Umarım daha büyük başarılara imza atarsınız. Nevin Yanıt'ın başarısıyla bütün Türkiye büyük bir mutluluk yaşadı ve gurur duydu. Bu madalya, gençliğimiz için herhangi bir şampiyonluktan çok daha büyük bir anlam taşıyor.'

Nevin Yanıt'ın yetiştiği koşullar dikkate alındığında gerçek bir başarı hikayesine imza attığını vurgulayan Üskül, açıklamasında, 'Nevin'in, çamur sahalardan gelerek Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşması hem gençlerimiz için hem de spor politikamızı belirleyen idarecilerimiz için mükemmel bir örnek oldu. Ülkemizden daha yüzlerce Nevin çıkacağına inancım tamdır' ifadelerine yer verdi.

- MGC BAŞKANI ÜNAL-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da 100 metre engellide altın madalya kazanan Yanıt'ı kutladı.

Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen bu başarının Türk spor tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

'Aştığı her engelde bir emek, bir alın teri var. Bu başarı, istikrarın ve çalışmanın ürünüdür. Nevin'in bize yaşattıklarıyla sadece övünmemeliyiz. Bizi Avrupa arenasında altın madalyaya taşıyan bu değerimizi daha iyi noktalara getirecek adımlar atmalıyız.'

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Milletvekili Üskül Yanıt'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement