Neville'in Koltuğu Tehlikede - Son Dakika
Spor

Neville'in Koltuğu Tehlikede

Neville\'in Koltuğu Tehlikede

Valencia'da büyük umutlarla teknik direktörlük koltuğuna getirilen Gary Neville'in koltuğu sallanıyor.

05.02.2016 08:02

Valencia'da büyük umutlarla teknik direktörlük koltuğuna getirilen Gary Neville'in koltuğu sallanıyor. Ligde giden kötü gidişatın ardından Barcelona karşısında alınan 7-0'lık ağır yenilgiyle Valencia'da Gary Neville'in görevine son verilme sesleri yükselmeye başladı.

Göreve geldiği günden bu yana ligde oynadığı 9 maçta 3 mağlubiyet 6 beraberlikle hiçbir maçını kazanamayan Valencia'da taraftar baskısı kendini hissettirmeye başladı. Valencia taraftarı Barcelona maçının ardından otobüsle stattan ayrılan takım kafilesini "Paralı askerler" tezahüratlarıyla, sert bir dille protesto etti. Taraftar yönetimin, teknik ekibin hatta takımdaki birçok oyuncunun takımla ilişkisinin kesilmesini istiyor.

"En acı verici gecelerden biri"

Ancak devre geçtiğimiz Aralık ayında Nuno Espirito Santo'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen İngiliz teknik adam, Valencia'daki görevine devam edeceğinden emin. Barcelona maçının ardından düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyi düşünmediğini açıklayan Neville,"Bu futbol hayatımdaki en acı verici gecelerden biriydi. Skor kabul edilemez. Bu akşamdan hiçbir keyif almadım. Gördüklerime inanamadım ve taraftarın da bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Mümkün olan en çabuk şekilde toparlanıp kendimize gelmeliyiz." ifadelerini kullanarak ne kadar zor bir gece geçirdiğini kabul etti ancak istifa sorularını da sert bir dille reddetti.

"Taraftarımızdan bu skor için özür diliyoruz"

Valencia'da yönetim cephesinden ilk açıklamada sportif direktör Jesus Garcia Pitarch'tan geldi. Barcelona maçının ardından İspanya televizyon kanallarına konuşan Valencia sportif direktörü Jesus Garcia Pitarch, "Futbol kariyerimde gördüğüm en kötü gecelerden biriydi. Bugünü tarif edemiyorum. Taraftarımızdan bu skor için özür diliyoruz. Hiçbir zaman kameralar önünde takımın geleceği hakkında konuşmadım ancak olanlar herkesin kafasında bir fikir oluşturabilir. Ancak bugün gelecek hakkında konuşacağımız gün değil." açıklamalarında bulunarak Gary Neville'e destek vermekten çekindi.

"Ailemin yüzüne bakamazdım"

Öte yandan sosyal medyada Gary Neville'in 2015 yılında yorumculuk döneminde yaptığı bir yorum konuşulmaya başladı. O dönem Sky Sports'ta yorumculuk görevini sürdüren Neville Sky Sports'ta La Liga hakkında yaptığı bir açıklamada, "La Liga'da Nou Camp'a gidip 5,6 hatta 7-0 yenilen takımlar var. Barcelona iyi bir takım, çok iyi bir takım. Ama benim de bir şekilde içinde bulunduğum bir takım 7-0 yenilirse ailemin yüzüne bakamazdım" ifadelerini kullanmıştı.

La Liga'da kötü günler geçiren ve son 9 maçında da galibiyet yüzü göremeyen Valencia önümüzdeki hafta deplasmanda Real Betis ile karşı karşıya gelecek. Gary ve Phill Neville kardeşlerin ekibi Betis deplasmanından da 3 puan  çıkaramazsa 25 puanda kalacak ve küme düşme potasına daha da yaklaşacak.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Neville'in Koltuğu Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement