Özerten: "Sizi Destekleyen Yürekli Bir Federasyonunuz Var" - Son Dakika
Spor

Özerten: "Sizi Destekleyen Yürekli Bir Federasyonunuz Var"

Özerten: "Sizi Destekleyen Yürekli Bir Federasyonunuz Var"

Merkez Hakem Kurulu’nun Antalya’da düzenlenen kış seminerine katılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten, yaptığı konuşmada Türk futbolu ile Türk hakemlerinin ayrılmaz parçalar olduğunu söyledi.

07.01.2014 15:44

Merkez Hakem Kurulu'nun Antalya'da düzenlenen kış seminerine katılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten, yaptığı konuşmada Türk futbolu ile Türk hakemlerinin ayrılmaz parçalar olduğunu söyledi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in önemli bir seyahati olduğu için seminere katılamadığını vurgulayan Ufuk Özerten, "Başkanımızın başarı dileklerini size iletiyorum. Program dışı ani bir seyahate gitmesi gerekiyordu" dedi.

"YÜREĞİ OLMAYAN İNSAN HAKEM OLAMAZ"

Özerten, Türk futbolu ile Türk hakemlerinin ayrılmaz parçalar olduğunu belirterek, "Kimi zeminlerde eğitim yapılamadı, kimi zeminlerde eğitimler yapıldı. Sizler hepiniz bu işi yapan hakem kardeşlerim, 15 ya da 16 seneden aşağı hakemlik geçmişi olmayan kimse yok burada. Sizi acımasızca eleştiriyorlar. Bunlara karşı sabırlı olmalı ve sahada yönetim tarzıyla cevap vermeliyiz. Her dönemde bir takım arızalar çıkmıştır. Türk hakemliği hiçbir zaman bu kadar destek almamıştır. Sizi destekleyen yürekli bir federasyonunuz olduğunu unutmayın. MHK'yı unutmayın. Sizden beklentimiz, yürekli olmanız. Sahaya çıktığınızda başınız dik, sahadan çıktığınızda başınız dik çıkmalısınız. 90 dakika futbolda kendinizi maça vermelisiniz. Sahada rahat olun. Yıldırım Demirören yönetimi olarak, her kulübe eşit mesafede olduğumuzu bilin. Sahaya kafanız boş çıkın. Bir maçta kul hakkı yemeden, kimsenin vebalini almadan, son maçınız olsa da elinizden geleni gösterin. Yüreği olmayan insan hakem olamaz" diye konuştu.

"HER ELEŞTİRİDEN BİR TAKIM ŞEYLER ÇIKARTIN"

"Varsın sizi eleştirsinler" diyen Ufuk Özerten, sözlerine şöyle devam etti:

"O orta saha çizgisinden, düz bir şekilde karşıya geçemeyecek insanlar sizi eleştiriyorlar. Ama her eleştiriden bir takım şeyler çıkartın. Hakemlerin en büyük problemleri beyni ile yürekleri arasındaki hatta. Şu anda bu hattı düzeltmek için her türlü imkanımız var. Kesinlikle başka odakların baskısı altına da girmeyin. Federasyon ve MHK var arkanızda."

"KUL HAKKI YEMEDEN MAÇLARI YÖNETMEYE ÇALIŞIN"

Özerten, önlerinde önemli bir ikinci yarı olduğunu vurgulayarak, "Ligler birinci ya da üçüncü sınıf değildir. Her çıktığınız maçta sahanın ve o sahadaki 22 kişinin, taraftarların alın terinin karşılığını beklediğini unutmayın. Onların kul hakkını yemeden yönetmeye çalışın. Cüneyt Çakır başta olmak üzere, yolunuz açık olsun. Dış işleri çok iyi gidiyor ama iç işlerinde bizim de yüreğimize su serpin. Bizim de başımızın dik olmasını sağlayın" şeklinde konuştu.

"SİZLERE GÜVENMEK ZORUNDAYIZ"

TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, hakem raporları hakkında yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

"Hakem raporlarını, yönettiğiniz maçlarda, maç içerisinde yaşadığınız olayları gördüğünüz ve duyduğunuz şekilde yazın. Bir hakem odasının kapısı açılıp, birileri bir şeyler söylüyorsa bunu biz, gözlemciden değil, sizin raporlarınızdan öğreneceğiz. Siz bunları yazın ki, hukuk kurulu, PFDK'da sıkıntı da kalmasın. Sizlere güvenmek zorundayız ama bazı olaylar televizyon karşısında olduğundan daha farklı şekilde çıkabiliyor." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Özerten: 'Sizi Destekleyen Yürekli Bir Federasyonunuz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement